Hlavní obsah

Čech podržel Arsenal, vychytal další nulu! Udrží Kanonýři třetí příčku?

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu udolali v rámci 36. kola anglické Premier League na svém stadiónu sestupem ohrožený Norwich 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil Danny Welbeck. Petr Čech zejména v prvním poločase udržel několika zákroky Gunners ve hře o tři body. West Hamu zvítězil na stadiónu West Bromwiche 3:0 a o skóre se posunul na páté místo tabulky před Manchester United. Dvěma góly se na výhře podílel kapitán Mark Noble. Newcastle díky přesné střele Androse Townsenda z přímého kopu vyhrál 1:0 proti Crystalu Palace a udržel naději na setrvání v soutěži.

Článek
Fotogalerie

Kanonýři měli na Emirates Stadium sice více ze hry během první půle, ovšem do zakončení se dostali pouze hráči Norwiche. Již v šesté minutě se proti Redmondově střele vyznamenal gólman Petr Čech. Dvaadvacetiletý anglický záložník si počkal ve vápně na centrovaný balón a pohotovou střelou se snažil překonat českého reprezentanta. Ten však skvěle zakročil.V závěru poločasu se znovu předvedl český brankář, jenž znemožnil skórovat opět Redmondovi.

Letargické vystoupení Wengerových svěřenců opět znepokojovalo fanoušky londýnského klubu, kteří v hojném počtu zdvihali transparenty namířené proti francouzskému kouči a žádali jej o odstoupení z funkce.

Trenér Arséne Wenger po přestávce posílil ofenzívu. Na hřiště poslal Dannyho Welbecka a v 60. minutě se mu tento tah vyplatil. Po krásné kombinaci se dostal míč k Giroudovi, jenž hlavou posunul na volného Wellbecka, který z hranice vápna nedal brankáři Ruddymu šanci. Byla to první přímá střela na branku Norwiche.

"V prvním poločase měl Norwich dvě nebo tři dobré šance, ale Petr Čech nás podržel. Postrádali jsme tempo a působili jsme zaraženě. Po přestávce to bylo lepší. Welbeck přišel a výborně zakončil, dobře mu přenechal míč Giroud. V tu chvíli jsme měli na hřišti tři útočníky," konstatoval Wenger.

Kanárci v závěru srdnatě bojovali a snažili se o vyrovnání, čímž umožňovali domácím brejkové situace do otevřené obrany. Po jednom z nich mohl druhý gól přidat Mohamed Elneny, jenže John Ruddy po skvělém zákroku navýšení skóre nepřipustil. Francouzské lodivod tak prožil vítězný jubilejní 750. zápas ve funkci manažera v Premier League. Víc odkoučovaných zápasů má už jen Sir Alex Ferguson (810). Kanárci už nevyhráli 12 utkání v řadě proti londýnskému mužstvu a zkomplikovali si boj u setrvání v nejvyšší soutěži.

Kladiváři bojují o Evropskou ligu

Úvod nenasvědčoval jednoznačnému průběhu. Hráči Albionu byli aktivnější a v 8. minutě měl obrovskou šanci po zmatcích v pokutovém území West Hamu Graig Gardner, ale gólman Adrián proti pokusu z bezprostřední blízkosti skvěle zakročil. O pár minut později se do zakončení dostal znovu devětadvacetiletý Gardner, na poslední chvíli však za již překonaného Adriána zaskočil obránce Antonio, jenž odvrátil střelu na roh. K vidění byl ofenzivní fotbal s šancemi na obou stranách.

Po půl hodině precizně nacentroval záložník Payet do pokutového území a Cheikha Kouyaté otevřel účet utkání. Gólman Forster se proti hlavičce senegalského záložníka natahoval marně. Francouzský reprezentant si připsal desátou asistenci v sezóně a tuto metu se mu povedlo překonat jako prvnímu hráči West Hamu od sezóny 1999/2000, kdy měl 13 gólových přihrávek Paolo di Canio. V nastavení první půle přidal druhou branku Mark Noble, který zužitkoval ideální pas od Kouyatého.

Po přestávce Kladiváři kontrolovali hru a drželi Baggies daleko od brány španělského brankáře Adriána. V 79. minutě prošel Payet až k pokutovému území soupeře, posunul míč na Carrolla, jenž následně našel volného Nobla, který krásným volejem zvýšil na konečných 3:0. West Ham tak neprohrál již desáté utkání v řadě a stále se drží v boji o Evropskou ligu. West Bromwich naopak čeká na vítězství už sedm zápasů.

O výhře Newcastlu 1:0 nad Crystal Palace rozhodl v 58. minutě Townsend. Čtyřiadvacetiletý záložník se v dubnu prosadil už třikrát. V 70. minutě musel jeho tým čelit pokutového kopu, Cabaye ale nepřekonal gólmana Darlowa. O bod za Newcastlem se nachází Sunderland, kterému remízu 1:1 na hřišti Stoke zachránil až ve čtvrté minutě nastavení z penalty Defoe.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Everton - Bournemouth 2:1 (7. Cleverley, 64. Baines - 9. Pugh)
Newcastle - Crystal Palace 1:0 (58. Townsend)
Stoke - Sunderland 1:1 (50. Arnautovic - 90.+4 Defoe z pen.)
Watford - Aston Villa 3:2 (90. a 90.+3 Deeney, 45.+2 Abdi - 28. Clark, 48. Ayew)
West Bromwich - West Ham United 0:3 (45.+2 a 79. Noble, 34. Kouyaté)
Arsenal - Norwich 1:0 (59. Welbeck)

Reklama

Související témata: