Hlavní obsah

Důležitý zákrok, liboval si Čech. A už se těší na zápas proti Citizens

Londýn

O vítězi v anglické Premier League už je takřka rozhodnuto. Překvapení sezóny Leicester zřejmě dosáhne na nejcennější trofej v Anglii a mnohem věhlasnější kluby se mezi sebou perou jen o druhé až čtvrté místo zaručující účast v milionářské Lize mistrů. O přímý postup do Champions League usilují i fotbalisté Arsenalu, kteří i díky vynikajícímu výkonu brankáře Petra Čecha porazili v 36. kole Norwich 1:0.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech slaví výhru nad Norwichem.

Článek

Čech se několikrát zaskvěl zejména proti Redmondovi, už v 6. minutě (čas videa 0:20) nohou vyrazil jeho tvrdý projektil zevnitř pokutového území. „To bylo důležité. Hráli tak dobře, že kdyby se dostali do vedení 1:0, bylo by to pro nás mnohem náročnější," vyprávěl Petr Čech po zápase. „Zápas rozhodl jediný gól, udržet čisté konto tak bylo životně důležité," dodal gólman Gunners.

Norwich bojující o udržení v soutěži předvedl vynikající výkon. „Bylo to náročné utkání, protože Norwich hrál po dlouhou dobu zápasu brilantně. Bránili velmi dobře a kompaktně. A jakmile získali míč, v rychlých protiútocích byli velmi nebezpeční. Museli jsme být na pozoru a trpěliví," pokračoval brzy čtyřiatřicetiletý Čech.

Boj o třetí příčku pokračuje

Arsenal měl výrazně vyšší procento držení míče, k první střele na bránu se ale dostal až v 56. minutě. Po třech minutách na hřišti se prosadil Welbeck. „Každý zápas v Premier League je náročný, protože každý je dobře připravený a my potřebujeme k výhře podat ten nejlepší výkon. A dnes to nebylo jiné," vysvětloval Čech.

Po výhře, ke které plzeňský rodák přispěl 177. čistým kontem v soutěži, Arsenal odskočil Manchesteru City na třetím místě na rozdíl tří bodů. Citizens totiž podlehli Southamptonu 2:4. O třetí příčku zaručující start v základní skupině Champions League se ale ještě bude bojovat. Hned v příštím kole se Arsenal představí právě na Etihad Stadium.

„Bude to velký zápas. Tohle jsou přesně ta utkání, kterých se chcete účastnit. Ve velkých finále a velkých zápasech bojujete se svými hlavními rivaly. Doufejme, že budeme připraveni a dostaneme se (v tabulce) vpřed," těší se český reprezentační gólman.

Jak dopadne zápas Manchester City - Arsenal?
Zvítězí Manchester City
23,1 %
Zápas skončí remízou
24,8 %
Zvítězí Arsenal
52,1 %
Celkem hlasovalo 3459 čtenářů.

Reklama

Související témata: