Hlavní obsah

Ranieri bude večer ten poslední, kdo se dozví, zda jeho Leicester už může slavit titul

Londýn/Praha

Bude nejspíš tím posledním, kdo se na Ostrovech dozví, zda Leicester může slavit mistrovský titul. „Nejspíše tomu tak bude, protože až bude zápas na Stamford Bridge končit, budu ještě sedět v letadle,“ prozradil kouč Lišek Claudio Ranieri, že duel Chelsea s Tottenhamem sledovat nebude a v jásot tudíž nepropukne, pokud Spurs v pondělním dohrávaném duelu 36. kola Premier League (od 21:00, O2 Sport) nevyhrají. „Letím do Itálie poobědvat s matkou, které je 96 let,“ prozradil poté, co jeho celek remizoval v nedělním duelu na Old Trafford, takže si musí na korunovaci ještě počkat.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru se radují z branky Wese Morgana v zápase anglické Premier League proti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Manchester United - Leicester

Fanoušci oslavují vítězství Leicesteru

Neprohráli ani s Rudými ďábly, na mistrovskou trofej už proto pomyslně položili ruce, ale přesto po nedělní remíze 1:1 na Old Trafford titul neslavili.

Ruce na pohár jen položili

„Zatím jsme je tam jen položili, ale pohár ještě v rukou nedržíme," vysvětloval kapitán Leicesteru Wes Morgan, proč remízová partie nevyvolala v řadách jeho týmu žádnou euforii. „Jsme totiž mírně zklamaní, protože jsme měli šance, abychom zápas rozhodli a vyhráli," připomínal autor vyrovnávacího gólu.

„Ale zase jsme prokázali charakter, protože prohrávat na Old Trafford, a přesto bodovat, to charakter vyžaduje. Zvláště, když jsme dohrávali jen v deseti," přidával promptně s narážkou na vyloučení Drinkwatera tři minuty před koncem.

Sudí Oliver sice Drinkwaterovi červenou kartu ukázal, kouč Manchesteru United Louis van Gaal se na něho přesto zlobil. Podle něho měl přijít i pokutový kop, protože k situaci došlo uvnitř šestnáctky.

Van Gaal hlasuje pro video

"Oliver je podle mého jedním z nejlepších anglických rozhodčích a chápu, že to měl velice obtížné. I proto jsem jednoznačně pro zavedení videa ve fotbale, neboť by podobné sporné situace vyřešily," rozpovídal se Van Gaal. Nářky mu ale nepomohly, protože zápas skončil remízou. Leicester i bez absentujícího nejlepšího střelce Vardyho a vyloučeného Drinkwatera bod uhájil.

„I nerozhodný výsledek však pro nás znamená krok správným směrem," připomínal jamajský legionář ve službách Leicesteru, že před dnešním večerním střetnutím mezi Chelsea a Tottenhamem měly Lišky k dobru osm bodů a na trofej pro mistra už opravdu vztahovaly obě ruce.

„Ještě ale není konec, protože Tottenham má velmi dobré mužstvo a je tudíž schopen na Chelsea vyhrát. A stejně tak může zvítězit i ve dvou zbývajících zápasech, i když doufáme, že tomu tak nebude," upozorňoval gólman Kasper Schmeichel, že Spurs teoretickou naději na titul pořád ještě mají.

Dokáže Tottenham ještě smazat bodovou ztrátu na Leicester a v Premier League získat titul?
Ano
6 %
Ne
94 %
Celkem hlasovalo 10425 čtenářů.

Reklama

Související témata: