Hlavní obsah

Naval mi můj míč! Mané vystřihl hattrick, pak musel hájit cennou relikvii

Londýn

Roli měl trochu usnadněnou, protože fotbalisté Manchesteru City byli duchem už spíš v Madridu. Prahnou po prvním postupu do finále Ligy mistrů a věří, že po úvodní domácí remíze 0:0 s Realem šance žije. I tak stojí kousek Sadia Maného za pozornost. Senegalský útočník Southamptonu nastřílel v duelu proti Citizens (4:2) hattrick a stal se hráčem týdne v Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Že si hokejisté po památných trefách schovávají puky, je celkem běžné. Ne vždy však fotbalisté usilují o to, aby si odnesli koženou kouli, s níž se právě dohrálo.

Jenže hattrick Manchesteru City za výjimku stojí. Sadio Mané měl tedy po zápase jasno - míč je můj, schovám si ho na památku!

Všechno bylo na dobré cestě, když si z hrdiny vystřelil rozhodčí Andre Marriner. Mané po závěrečném hvizdu balón včas zabral a odnášel si ho do šatny. Sudí k němu ovšem s vážnou tváří přistoupil a míč mu sebral, aby ho jako vždy odevzdal kustodovi.

Svého efektu dosáhl, Maného vystrašil. Vzápětí se ovšem usmál a míč mu vrátil, takže Senegalci rychle došlo, že ze strany arbitra šlo jen o vtípek. Památný míč už má Mané bezpečně ve svojí sbírce.

Reklama

Související témata: