Hlavní obsah

Crystal Palace - Stoke 2:1Gayle dvěma góly zařídil výhru Eagles

Fotbalisté Crystalu Palace porazili ve 37. kole anglické Premier League Stoke 2:1 a teprve po druhé v roce 2016 si připsali tři body.

Článek

Souboj týmů, kterým se v poslední době příliš nedaří, vyšel lépe domácím. Již v 6. minutě hlavičkoval těsně vedle Delaney. O několik minut později se individuální akcí blýskl Ward, ovšem brankář Haugaard skvěle zakročil. Po úvodním tlaku se do hry dostali i hráči Stoke a ve 26. minutě se z hranice pokutového území trefil Charles Graham Adam.

Ihned po přestávce se v pokutovém území k míči probojoval Dwight Gayle a přízemní ranou k tyči vyrovnal na 1:1. Vstřelený gól Eagles povzbudil a velkou příležitost změnit skóre si individuálně vypracoval Wickham. Jeho střela však skončila pouze na břevně. Co se nepodařilo spoluhráči Wickhamovi, tak se povedlo znovu anglickému útočníkovi Gaylovi. V 68. minutě se trefil z přímého kopu a poslal domácí do vedení. Gayle mohl dovršit hattrick, ale pozorná obrana jeho volej ze 77. minuty zablokovala. Svěřenci kouče Pardewa se tak konečně dočkali vítězství. Naopak Potters nezvítězili po šesté v řadě.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Crystal Palace - Stoke 2:1 (47. a 68. Gayle - 26. Adam)

Reklama

Související témata: