Hlavní obsah

Čechův Arsenal remizoval se City a udržel třetí příčku! Saints po 12 letech dobyli Tottenham

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Southamptonu porazili ve 37. kole anglické Premier League na White Hart Lane Tottenham 2:1 a poprvé od září 2003 si zde připsali tři body. Hosté tak Kohoutům ukončili osmi zápasovou sérii bez porážky. Remízou 2:2 skončil důležitý souboj o třetí místo mezi Manchesterem City a londýnským Arsenalem, které zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů. Wengerovi svěřenci tak udrželi tříbodový náskok před Citizens. Derniéru před domácím publikem zažil loučící se lodivod Manchesteru Manuel Pellegrini. V posledním nedělním utkání Liverpool zdolal Watford 2:0.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech zasahuje. Před ním cloní Nicolas Otamendi z Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Citizens na soupeře vlétli a od začátku hýřili aktivitou. Agresivně napadali a málem využili Koscielného minely. Fyzicky náročný fotbal pokračoval a v 8. minutě se Sergio Agüero krásně uvolnil do středu a přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání. Petr Čech se po míči natahoval marně. Argentinský útočník zaznamenal již 24. branku v sezóně. Záhy však bylo srovnáno. Po rohovém kopu překonal Harta hlavičkou Olivier Giroud.

Souboj gigantů nabíral obrátky, ale ve 20. minutě tempo opadlo. K tomu přišla komplikace pro trenéra Wengera, jemuž se zranil útočník Wellbeck. V závěru půle domácí zamkli soupeře a nepustili ho k balónu, jenže Čechovu branku příliš neohrozili.

Po změně stran ofenzivní hra pokračovala. Ve 49. minutě našel skvělým pasem Navas záložníka Fernandinha, ten však těsně minul. O dvě minuty později už jásot fanoušků na Etihad Stadium propukl naplno. Kevin de Bruyne se prodral až k vápnu a jeho střela skončila za zády bezmocného Čecha.

Po hodině hry zahrozili opět hosté. Walcott ještě síť nerozvlnil, ale v 68. minutě se dostal do palebné pozici na hranici vápna Alexis Sánchez a vyrovnal na 2:2. Ke konci zápasu přišel opět velký tlak Manchesteru, ovšem Bony trefil pouze břevno. Arsenal tak v důležitém duelu o účast v Lize mistrů udržel cennou remízu a připsal si devátý zápas bez porážky v řadě.

Southampton ukončil negativní bilanci se Spurs

Domácí Tottenham vstoupili do utkání se Southamptonem aktivně. Už v 5. minutě si do vápna naběhl Eriksen, brankář Forster však dobře zakročil. Poté však už gólman Southamptonu inkasoval. Korejec Son Hung-min po individuální akci ve vápně obešel Forstera i obránce a chladnokrevně zakončil do odkryté brány. Jednalo se o zásah rekordní. Šlo totiž o 68. ligovou branku londýnského klubu a Tottenham jich v žádné sezóně v historii Premier League nenastřílel víc.

Hra se poté vyrovnala. Středopolař Tadič ještě francouzského gólmana nepřekonal, ale ve 31. minutě předložil balón pro Stevena Davise, který z první Llorise prostřelil a srovnal na 1:1. V nastavení prvního poločasu mohl Kohouty poslat do vedení nejlepší střelec soutěže Kane, ovšem Forster mu radost překazil.

Po přestávce se útočilo na obou stranách. V 54. minutě si Long našel volný prostor před brankou soupeře, ale hlavičku poslal trestuhodně mimo tři tyče. O dvacet minut později hosté z nenápadné akce otočili vývoj utkání. Irský záložník Davis si narazil na hranici vápna s Tadičem a přesnou střelou k tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání. Chorvatský záložník si připsal 14. asistenci v ročníku.

Koemanovi svěřenci si závěr zápasu pohlídali a navázali na předchozí vysokou výhru proti Manchesteru City (4:2). Saints tak vyrovnali nejlepší bodový počin v historii klubu z minulé sezóny a poskočili na šestou pozici znamenající účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Reds si poradili s Watfordem

Liverpool si ve čtvrtek zajistil postup do finále Evropské ligy a dobrou formu prokázal i v ligovém duelu proti Watfordu. První gól vsítil ve 35. minutě Allen, na konečných 2:0 zpečetil výsledek křížnou střelou Firmino.

Reds se díky tříbodovému zisku tlačí na sedmý West Ham, který má v tabulce jen o bod víc.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Tottenham - Southampton 1:2 (16. Son - 31. a 72. Davis)
Manchester City - Arsenal 2:2 ( 8. Agüero, 51. De Bruyne - 10. Giroud, 68. Sánchez)
Liverpool - Watford 2:0 (35. Allen, 76. Firmino)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články