Hlavní obsah

West Ham - Manchester Utd. 3:2Manchesteru United Liga mistrů uniká. West Ham se loučil se stadiónem vítězstvím

Londýn

Skvělým výsledkem se rozloučili se stadiónem Upton Park fotbalisté West Hamu, kteří v dohrávce 35. kola Premier League porazili Manchester United 3:2. Hosté tak zůstávají kolo před koncem soutěže na pátém místě s dvoubodovou ztrátou na konkurenční City a jejich naděje na účast v příštím ročníku Ligy mistrů se rapidně snížily. Domácí Hammers jsou po vítězství šestí. Přiblížili se tak účasti v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Velký večer pro Kladiváře začal pořádnou ostudou, protože domácí fanoušci vítající před arénou Boleyn Ground svůj tým následně zaútočili na autobus hostujících fotbalistů. Příjezd hráčů z Manchesteru tím pádem nabral zpoždění a začátek utkání musel být odložen o 45 minut.

Hammers strávili na Upton Parku dlouhých 112 let a v úterý večer si na něm před stěhováním na moderní Olympijský stadión zahráli naposledy. Slavnostní rozlučku na hřišti začali skvěle, když skóre otevřel po deseti minutách Diafra Sakho.

Anthony Martial ale dvěma góly na chvíli duel otočil. Michail Antonio však čtvrthodinu před koncem hlavou srovnal a v 80. minutě pak Winston Reid rovněž hlavou po přímém kopu vystřelil domácím vítězství.

Manchesteru United tak už zbyla jen teoretická naděje na účast v kvalifikaci Ligy mistrů - musí v neděli porazit Bournemouth a zároveň doufat, že City prohrají se Swansea.

Anglická fotbalová liga - dohrávka 35. kola:
West Ham United - Manchester United 3:2 (10. Sakho, 76. Antonio, 80. Reid - 51. a 72. Martial).

Reklama

Související témata: