Hlavní obsah

Bravo, Petře! Čech má v Anglii nejlepší zákrok sezóny a do Francie vyrazí se Zlatou rukavicí

Útočníci dělají Pavlu Vrbovi největší problémy. Jednu jistotu ale trenér fotbalové reprezentace před evropským šampionátem ve Francii má. Brankář Petr Čech je po krátké jarní absenci zaviněné zraněním zpátky a v plné formě. Gólman Arsenalu zvítězil v hitparádě nejlepších zákroků za celou sezónu Premier League a navíc se může těšit ze Zlaté rukavice za nejvíc zápasů s čistým kontem. Vychytal šestnáct nul a cenu získal již počtvrté.

Nejlepší zákroky brankářů letošní sezóny Premier League Video: Premier League

 
Článek

Titul mu chybí, pro něj si z Chelsea do Arsenalu přišel. Jinak ovšem Kanonýrům závěr sezóny vyšel. V posledním kole porazili Aston Villu 4:0 a vyšvihli se před Tottenham na konečné druhé místo tabulky.

„Dalo by se říci: konec dobrý, všechno dobré. Je hezké, že jsme skončili druzí, ale naším snem byl titul, takže nějaký velký důvod k oslavám není," poukazuje Petr Čech v rozhovoru pro své webové stránky. „Nakonec jsme alespoň dodrželi tradici posledních 21 let, že Arsenal pokaždé skončil v tabulce nad Tottenhamem..."

Příjemný bonus získal hned po skončení ligy. Ve 3. kole v duelu s Liverpoolem fantasticky lapil Bentekeho dorážku z malého vápna. A tahle brankářská paráda byla vyhlášena jako nejlepší zákrok celé sezóny v Premier League!

„Má první sezóna v Arsenalu byla ve spoustě věcí pozitivní. Jen škoda, že nemáme titul. Ale máme třeba nejvíc čistých kont ze všech, což je taky pěkné a je na čem stavět."

Snad jsem splnil očekávání...

Čech nakonec vychytal celkem šestnáct ligových nul a získal již počtvrté Zlatou rukavici. „Vyrovnat mě může ještě David de Gea z Manchesteru United, protože jejich poslední zápas odložili. Nul si vážím. Říkali, že je to poprvé v historii, kdy Zlatou rukavici někdo získá ve dvou různých klubech," cení si Petr.

„Z osobního hlediska jsem celkem spokojen. Když jsem do Arsenalu přicházel, všichni ode mě nuly čekali. Jsem rád, že jsem nějaké vychytal a týmu pomohl. Snad jsem splnil očekávání..."

Čechíno bude mezi Kanonýry pokračovat sám. Tomáš Rosický se před posledním zápasem s Arsenalem rozloučil.

Rosický zaslouží obrovský respekt

„Dojemné i smutné. Známe se spolu dlouho, hráli jsme spolu spoustu zápasů v nároďáku, ale když se naskytla šance, že si zahrajeme i v jednom klubu, tak to nevyšlo, protože byl Tomáš zraněný. Je škoda, že sezónu promarodil, ale zaslouží obrovský respekt. Vydržet deset let v takovém top klubu, to se hned tak někomu nepodaří," poukazuje Čech.

Rosický snad aspoň stihne šampionát ve Francii. A na EURO se začne chystat i jeho londýnský parťák. „Potřebuju dořešit nějaké osobní věci a domluvil jsem se s trenérem Vrbou, že si odtrénuju, co potřebuju, v klubu. Do Čech přiletím ve čtvrtek, mám tam nějaké povinnosti a v pondělí je sraz. Sezóna jede dál, EURO je velká výzva," těší se Čech.

Reklama

Související témata: