Hlavní obsah

Konec spekulacím! Po finále FA Cupu bude mít Manchester United nového trenéra, píší ve Španělsku

Londýn
Aktualizováno

José Mourinho definitivně usedne na trenérskou židli v Manchesteru United. Informuje o tom španělský deník AS, který také píše, že portugalský stratég bude jmenován ještě dnes večer po finále FA Cupu mezi Crystal Palace a Rudými ďábly bez ohledu na výsledek. Na Old Trafford má Special One podepsat smlouvu na tři roky s roční gáží 15 miliónů eur (více než 405 miliónů korun).

Foto: Reuters Staff, Reuters

Portugalský trenér José Mourinho bude pravděpodobně od nové sezóny novým trenérem Manchesteru United.

Článek

O tomto přesunu se spekulovalo už od doby, co loni v prosinci Mourinho skončil kvůli špatným výkonům mužstva v Chelsea. Týden po vyhazovu se vyrojily první spekulace, že by měl třiapadesátiletý kouč nahradit Nizozemce Louise van Gaala.

Mou podepsal „před smlouvu"

V únoru se podle listu Daily Mail bývalý lodivod Realu, Interu či Porta už svěřil svým přátelům, že je vše „upečeno" a v létě se stane šéfem lavičky Red Devils.

V březnu španělský list El País přišel s tím, že Portugalec podepsal „před smlouvu". Tento kontrakt zaručoval, že v případě, když si Mourinho neplácne s jiným anglickým gigantem, dostane 20 miliónů eur (více než 540 miliónů korun). Suma byla rozdělena na dvě částky. První (6,5 miliónu eur) dostal rodák ze Setúbalu po 1. květnu, a druhou (13, 5 miliónů eur) dostane tehdy, pokud k podpisu dojde do 1. června. Pravděpodobně z tohoto důvodu bude dnes večer Mourinho představen jako hlavní kouč. Navíc pro Manchester je to poslední zápas letošní sezóny.

Mlžil do poslední chvíle

V dubnu sám zkušený stratég přiznal, že je o něj na Ostrovech zájem. „Můžu téměř potvrdit, že se od příští sezóny vrátím do pracovního procesu. Do konce léta budu v novém klubu. Mám na stole dobré nabídky," prohlásil tehdy.

Na začátku května ještě Mourinho o angažmá v Divadle Snů mlžil. „O tom opravdu nic nevím," konstatoval. O pár dní později, zdá se, se všechny spekulace promění v realitu.

Hrozí slovní přestřelky s Guardiolou?

List AS také uvádí, že Manchesteru hrozí pod Mourinhovou taktovkou drastické změny v kádru, o kterých už prý mluvil s majiteli. Jako konkrétní případ uvádí odchod španělského záložníka Juana Maty, jenž před dvěma lety odešel z Chelsea, protože Portugalec pochyboval o jeho schopnostech. Naopak přijít by mohl podle španělského deníku Kolumbijec James Rodríguez.

Pokud se informace ze Španělska ukážou jako pravdivé, v příštím ročníku Premier League se s největší pravděpodobností opět rozhoří slovní přestřelky mezi Mourinhem a Pepem Guardiolou, který bude koučovat městského soka a největšího rivala. „Slovní válka" mezi těmito trenéry započala před šesti lety, kdy Guardiola vedl Barcelonu a Mourinho Real Madrid. Zopakuje se něco podobného i v Manchesteru?

Reklama