Hlavní obsah

Mourinhův agent jedná na Old Trafford, klubová legenda Giggs po 29 letech Rudé ďábly nejspíš opustí

Manchester/Praha

Naděje, které si dělala dvaačtyřicetiletá legenda Manchesteru United Ryan Giggs po vyhazovu nizozemského diktátora Louis van Gaala, byly marné. Klubová generalita mu trenérskou roli nesvěří, to už je jisté. A je otázkou, zda Giggs a další Van Gaalovi asistenti na Old Trafford vůbec zůstanou. Bude záležet na Josém Mourinhovi, koho si v realizačním týmu ponechá a zda Giggs náhodou nebude muset Rudé ďábly, s nimiž je spjatý už 29 let, nakonec opustit.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Portugalský trenér José Mourinho bude pravděpodobně od nové sezóny novým trenérem Manchesteru United.

Článek

Už dvakrát zaskakoval Giggs v roli hlavního trenéra, takže tentokrát doufal, že na něho vedení ukáže. Marně... Po úterním dopoledním příletu agenta Jorge Mendese, který zastupuje kouče Josého Mourinha, je jasné, že rokování o příchodu charismatického Portugalce spějí do finále.

Zvláště po jednáních, která v Manchesteru začala okamžitě po příletu Mendese. Giggs má smůlu, podle prvních informací je pramálo pravděpodobné, že by si ho Mourinho v roli asistenta ponechal.

I Ferguson a Charlton řeknou své

„Vedení klubu bude chtít slyšet i názor Sira Alexe Fergusona a klubové legendy sira Bobbyho Charltona. Bez jejich souhlasu se nevysloví a smlouvu s Mourinhem nepodepíše," naznačil bývalý gólman Manchesteru United Peter Schmeichel v rozhovoru pro BBC Radio Live, že k dohodě těžko dojde už dnes.

Podle Schmeichela půjde pro Manchester United o dobrou volbu, i když klub si podle něho stanoví podmínky, které bude muset Mourinho akceptovat.

Půjde především o výstřelky v jeho chování, spory, do nichž se v Chelsea dostával s ředitelem klubu i třeba týmovou lékařkou Evou Carneirovou, války, jež vedl s novináři.

„To vše jsou věci, které jsou na Old Trafford nemyslitelné a s klubovou filozofií neslučitelné," připomínal Schmeichel.

Chlap, který na Old Trafford chyběl

Po odborné stránce však nemá k Mourinhovi sebemenší výhrady a je naopak přesvědčen, že pozvedne Rudé ďábly k bývalé slávě.

„Je to odvážné rozhodnutí, ale nyní bude mít klub chlapa, který na Old Trafford chyběl. Trenéra, jenž má všechny předpoklady, aby byl skutečně nejlepším manažerem na světě a jenž může Manchester United zachránit," připomínal, že Mourinho vyhrál na ostrovech už tři mistrovské tituly s Chelsea, že dovedl k ligovému titulu Real Madrid, milánský Inter i Porto a že dvakrát triumfoval i v Lize mistrů.

I proto se z Mourinha stane po podpisu smlouvy nejlépe placený trenér ve fotbalové historii. Podle kuloárních informací by měl za tříletý kontrakt zinkasovat 77 miliónů eur.

Reklama

Související témata: