Hlavní obsah

Vardy do Arsenalu? Kanonýr se musí už dnes rozhodnout

Londýn
Aktualizováno

Poslední hodiny na rozmyšlenou, jestli vyměnit dres mistrovského Leicesteru za Arsenal, má kanonýr Jamie Vardy. Podle serveru BBC se devětadvacetiletý útočník měl vyjádřit už před poledním odletem anglické reprezentace do dějiště mistrovství Evropy ve Francii. Výběr Albionu už je ale v Paříži a angličtí novináři tvrdí, že Vardy odletěl, aniž by Arsenalu sdělil svoje rozhodnutí. V Anglii pochopitelně celou kauzu napjatě sledují, verdikt by měl padnout ještě během dneška.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Jamie Vardy by už dnes mohl dotáhnout svůj přestup do Arsenalu.

Článek

Příjezd Angličanů do Francie

Trénink anglického fotbalového týmu

Vardy byl v minulé sezóně s 24 góly druhým nejlepším střelcem anglické ligy a výrazně pomohl Leicesteru k senzačnímu mistrovskému titulu. Ve dvou anketách byl také zvolen Hráčem roku. Rodák z Sheffieldu se přitom pohybuje v profesionálním fotbalu teprve čtyři roky, předtím působil v nižších soutěžích a přivydělával si v továrně na lékařské dlahy.

V únoru s Liškami podepsal novou tříletou smlouvu, Arsenal mu ale nyní nabízí čtyřletý kontrakt s výrazně vyšším platem. Londýnský klub podle britských médií už aktivoval Vardyho výkupní klauzuli, která činí 20 miliónů liber (asi 687 miliónů korun), ale poslední slovo má osminásobný reprezentant.

Reklama

Související témata: