Hlavní obsah

Chelsea se kála a uznala Mourinhovu chybu. Lékařka Carneirová jde od soudu jako vítězka

jis, mmSport.cz
Aktualizováno

Několikaměsíční kauza mezi trenérem Josém Mourinhem (dříve Chelsea) a někdejší lékařkou londýnského klubu Evou Carneirovou skončila u soudu dohodou o vyrovnání, jehož výše zatím nebyla oznámena. Blues uznali své pochybení a rodačce z Gibraltaru přejí úspěšnou kariéru.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Bývalá lékařka Chelsea Eva Carneirová.

Článek
Fotogalerie

Carneirová v pondělí odmítla mimosoudní dohodu ve výši 1,2 miliónu liber (41,2 miliónu korun). O den později však změnila názor těsně předtím, než předstoupila před soud se svou výpovědí.

„Ulevilo se mi. Bylo to mimořádně těžké a bolestivé období. Chci poděkovat všem, kteří mě podporovali," uvedla Carneirová v prohlášení.

Vzájemný spor mezi třiačtyřicetiletou lékařkou a Mourinhem se datuje do srpna. Carneirová v závěru ligového duelu proti Swansea běžela ošetřit Edena Hazarda, jenže Blues už v té době hráli o deseti a potřebovali stáhnout manko. Mourinho označil chování doktorky za naivní a neodpustil si další urážlivé poznámky. Poté Carneirovou odstavil od prvního mužstva, za šest týdnů v Chelsea skončila úplně.

„Chelsea lituje okolností, které vedly ke konci doktorky Carneirové v klubu a omlouvá se jí i její rodině za způsobené nepříjemnosti. Lékařka pouze plnila povinnosti a přitom dodržela pravidla hry; bezpečnost je na prvním místě. Dr. Carneirová je vysoce kompetentní a profesionální sportovní lékařkou. Byla váženým členem lékařského týmu a my jí přejeme hodně úspěchů v její budoucí kariéře," zní stanovisko Chelsea.

"José Mourinho také děkuje Evě Carneirové za skvělou a náročnou podporu, kterou vykazovala jako lékařka prvního týmu a také on jí přeje úspěšnou kariéru."

Reklama

Související témata: