Hlavní obsah

Zůstaň, prosí Vardyho spoluhráči z Leicesteru. Rozhodnu se po ME, vzkázal útočník

Ondřej CupalSport.cz

Bude útočník Jamie Vardy oblékat i v příští ligové sezóně dres Leicesteru, nebo přestoupí do Arsenalu? Na tuhle otázku měla být původně známá odpověď už v pondělí. Jenomže devětadvacetiletý fotbalista se nerozhodl a podle britských médií měl sdělit trenérovi anglické reprezentace Royi Hodgsonovi, že se hodlá soustředit jen na EURO a svou klubovou budoucností se bude zabývat až po návratu z Francie.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Jamie Vardy se rozhodne o svém dalším působišti až po konci mistrovství Evropy.

Článek

Arsenal se přepočítal. Domníval se, že když nabídne za Vardyho 20 miliónů liber, které měl uvedené ve smlouvě coby výstupní částku, anglický útočník ihned kývne na přestup na Emirates Stadium. Rodák z Sheffieldu se ale k odpovědi nerozhoupal a odletěl se zbytkem národního týmu do Francie.

Vzápětí ubezpečil Hodgsona, že se hodlá koncentrovat jen na reprezentaci, z čehož vyplývá, že o své budoucnosti rozhodne až po šampionátu.

Přesto svou klubovou budoucnost ještě řešit musel. A to se svými spoluhráči z Leicesteru, s nimiž letos fantasticky vyhrál Premier League. Postupně se s ním osobně spojili obránce Robert Huth, brankář Kasper Schmeichel a také kapitán celku Wes Morgan, aby ho přemluvili k setrvání v týmu Lišek.

Aspoň na příští sezónu, když se Leicester poprvé v historii probojoval do Ligy mistrů.

Opravdu nechápu, říká novinář

Za kanálem La Manche se zatím experti přou, zda by měl Vardy ke Kanonýrům přestoupit, či nikoliv. „Nesedí mi to," napsal například fotbalový expert Sky Sports Paul Merson. „Arsenal nehraje rychlé míče na útočníka. Nechápu ten (možný) transfer, opravdu ne," pokračoval Merson.

„Nechci se Vardyho dotknout, ale jeho silnou stránkou je dostat míč na samotném hrotu. Týmy jako Leicester hrají na rychlé protiútoky. Většinu gólů dal Vardy tváří v tvář gólmanovi. Proti Arsenalu se po výkopu přesune většina hráčů za balón," vysvětluje žurnalista svůj pohled.

Bývalí fotbalisté mu ale spíš přestup doporučují. „Arséne (Wenger) ho chtěl proto, aby do týmu přinesl jednu věc: bojovného ducha. Vardy je gólová mašina. Ale také by přinesl týmu rychlost a vztek," prohlásil pro Daily Telegraph bývalý záložník Gunners Emmanuel Petit.

Šance, která se nebude opakovat

Pro přestup je také Alan Smith, který ve své kariéře oblékal dresy jak Leicesteru, tak Arsenalu. „Vím, že se Leicester probojoval do Ligy mistrů, ale Arsenal je jedním z největších týmů v zemi," vysvětloval třiapadesátiletý někdejší útočník.

„Asi rozčílím fanoušky Leicesteru, ale moje rada je, že by to měl vzít (podepsat smlouvu s Arsenalem). Šance jako tato znovu nepřijdou a člověk musí využít všechny příležitosti, které se mu naskytnou," dodal bývalý anglický reprezentant.

Vardy má před sebou dilema. Využije „šance, která znovu nepřijde", nebo vyslyší spoluhráče, se kterými se mu v uplynulé sezóně podařil nezapomenutelný sportovní zázrak? Odpověď Vardy poskytne až po šampionátu, na němž se hodlá koncentrovat jen na Albion. Otázka zní: dokáže to?

Měl by Jamie Vardy přestoupit do Arsenalu?
Ano, je to výborná příležitost
22,3 %
Ne, v Leicesteru mu bude lépe
77,7 %
Celkem hlasovalo 5879 čtenářů.

Reklama

Související témata: