Hlavní obsah

Lidi se mi budou smát, tuší Balotelli. Co totiž při návratu do Liverpoolu vyhlásil?

V každé z posledních dvou sezón vstřelil v ligových soutěžích jen jednu branku. V uplynulém ročníku zamířil po nevydařené štaci v Liverpoolu na hostování do AC Milán, ani tam ale svou uvadající kariéru nedokázal restartovat. Proto se v létě fotbalový bohém Mario Balotelli opět vrátil do města Beatles, kde se s Reds připravuje na novou sezónu. Pětadvacetiletý italský forvard tvrdí, že své chyby si už dobře uvědomuje, velkohubá prohlášení ho však neopouštějí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Balotelli.

Článek

Před sezónou 2014/15 za něj Reds vysázeli milánskému AC 16 miliónů liber. Jenže Balotelli na Ostrovech nedokázal potvrdit svou formu z angažmá v Manchesteru City, se kterým v roce 2012 celou Premier League vyhrál.

Tehdejšímu kouči Liverpoolu Brendanu Rodgersovi postupně docházela s italským průšvihářem trpělivost, čím dál častěji jej posazoval na lavičku či na tribunu, a když se naskytla příležitost poslat Balotelliho na hostování zpátky do AC, dlouho se nerozmýšlel.

Jenže ani na San Siru italský forvard nepookřál, a protože o jeho služby žádný další klub nestál, vrátil se Balotelli v sobotu do tréninkového areálu v Melwoodu, aby s Liverpoolem zahájil přípravu na nový ročník anglické ligy.

Mé vykony? Na stupnici od 1 do 10 bych si dal 5

„V posledních letech jsem toho moc nepředvedl. Umím být lepší, ale chce to čas. Na stupnici od jedné do desítky jsem v posledních dvou letech dosáhl pětky," tvrdil Balotelli pokorně pro italský deník Corriere della Sera.

Pak se ale vítěz Ligy mistrů s Interem Milán a trojnásobný italský šampión se stejným klubem rozjel. Přesně tak, jak ho fotbaloví fanoušci znají. „Nakonec se ale na desítku dostanu, je to můj cíl. Chci vyhrát Zlatý míč. Vím, že se mi lidi budou smát, když to říkám. Ale pořád jsem ještě neudělal všechno pro to, abych se stal nejlepším," přesvědčuje Balotelli.

Čím si může být tak jistý? „Nejdůležitější je, že už jsem si uvědomil své chyby a ještě není moc pozdě. Nechci dospět ke konci své kariéry přemýšlením, že jsem neudělal všechno potřebné, abych byl nejlepším hráčem. Před dvěma lety jsem začal tvrději pracovat, přestože výsledky se zatím nedostavily. Třeba je to daň za posledních 23 let, ale zůstávám v klidu. Vím totiž, že v průběhu posledních dvou let se věci změnily," tvrdí rodák z Palerma.

Současný Balotelli si nezasloužil jet na EURO

Právě kvůli poklesu formy se nedostal do nominace na letošní evropský šampionát, na němž squadra azzurra dokráčela do čtvrtfinále, kde po penaltovém rozstřelu vypadla s Němci. Balotelli přiznává, že jej neúčast mrzela. Sám ji ale moc dobře chápe.

„(Trenér Antonio) Conte by povolal toho opravdového Balotelliho. Ale ten současný si nezasloužil být v nominaci. Uplynulé dva roky jsem nehrál na své úrovni, měl jsem fyzické i další problémy. Prostě jsem to nebyl já," uzavírá enfant terrible italského fotbalu.

Vyhraje Mario Balotelli někdy Zlatý míč?
Ano
10,2 %
Ne
89,8 %
Celkem hlasovalo 14028 čtenářů.

Reklama

Související témata: