Hlavní obsah

Wenger neměl soucit s legendou Arsenalu. Henry po ultimátu raději skončil

Londýn

Někdejší francouzský útočník Thierry Henry nebude dál působit jako trenér mládeže fotbalistů Arsenalu do 18 let. Nabídku odmítl kvůli ráznému postoji manažera Arséna Wengera, který se nehodlal smířit s Henryho kariérou coby televizního experta.

Foto: Profimedia.cz

Thierry Henry opouští Arsenal.

Článek

Osmatřicetiletý kanonýr studuje profesionální trenérskou licenci UEFA a současně pracuje jako televizní expert pro britskou stanici Sky Sports, během EURO komentoval dění ze šampionátu pro BBC.

Jenže Henryho postřehy za kamerou jsou Wengerovi proti srsti, obě funkce údajně nelze skloubit. Zkušený manažer dal nejlepšímu kanonýrovi v historii Arsenalu (228 gólů v 376 zápasech) na výběr a Henry se rozhodl londýnský celek opustit.

Po slavném útočníkovi a dvojnásobném vítězi Premier League nyní touží West Ham United a Watford. V příštím roce by Henry měl dokončit studium UEFA Pro licence a teoreticky by tak mohl trénovat na nejvyšší úrovni.

Funkci u osmnáctky Arsenalu nakonec získal někdejší kapitán Gunners Tony Adams, u šestnáctky působí další bývalý hráč Kanonýrů Freddie Ljungberg.

Reklama