Hlavní obsah

Mourinho hrozivě koulel očima, začal ale výhrou

vap, jsvSport.cz

K výhře 2:0 dokráčeli fotbalisté Manchesteru United v prvním přípravném utkání před novou sezónou s Wiganem. A to za doprovodu mnohdy vášnivých gest Josého Mourinha, který na hřišti druholigového soupeře zažil zápasovou premiéru v novém působišti. Chvílemi hrozivě koulel očima, ale očekávané vítězství favorita se dostavilo.

Foto: Lee Smith, Reuters

José Mourinho při premiéře na lavičce Manchesteru United proti Wiganu.

Článek
Fotogalerie

Příprava na sezónu, v níž má portugalský stratég dovést United po třech letech k titulu, je na samém počátku. Mourinhovi chybělo ještě čtrnáct hráčů včetně hvězdného forvarda Zlatana Ibrahimovice, i tak byl rozdíl mezi oběma soupeři zřetelný.

Rudí ďáblové poprvé udeřili krátce po změně stran. Mata zachytil chybnou rozehrávku brankáře Jääskeläinena, bleskově předložil míč Willu Keaneovi a ten bez potíží dopravil míč do opuštěné brány. Na druhý zásah pak čekali hostující fandové jen necelých deset minut. Andreas Pereira se opřel do balónu v pokutovém území a tvrdou ranou rozvlnil síť.

"Jsem velmi spokojený. Výsledek nebyla ta nejdůležitější věc, ale mám radost, že jsme v zápase předvedli nacvičené věci z tréninku. Kondice stále není nejlepší, ale na první zápas to nebylo špatné. Všichni si zahráli a ukázali se v dobrém světle," liboval si Mourinho na oficiálních internetových stránkách klubu.

Bývalý kouč Chelsea má pro sezónu jasný cíl. "Bylo by celkem pragmatické říct: nechte nás pracovat a nechte nás, ať se zkusíme vrátit do Ligy mistrů, do první čtyřky. To ale nechci. Jsem agresivnější. Chci vyhrávat," nastínil po svém příchodu na Old Trafford Mourinho, nástupce odvolaného Louise van Gaala, kterého nezachránil ve funkci ani triumf v Anglickém poháru.

Přípravný zápas:
Wigan - Manchester United 0:2 (0:0)
Branky: 48. W. Keane, 59. A. Pereira.
Sestava Manchesteru United: Johnstone (82. Pereira) - Fosu-Mensah (45. Jones), Bailly (82. Tuanzebe 82), Blind (74. Blackett), Shaw (45. Valencia) - Herrera (74. Varela 74), Carrick (45. A. Pereira) - Lingard (45. Januzaj), Mchitarjan (45. Mata), Depay (45. Young) - Wilson (46. W. Keane)

Reklama