Hlavní obsah

Američané si přejí Bonyho návrat do Swansea

Swansea

Britský list Sunday Express přišel se zprávou, že Swansea se chystá získat zpět Wilfrieda Bonyho. Velký zájem o návrat někdejší opory mají mít především noví američtí majitelé klubu.

Foto: Sport.cz

Bony Wilfried se svými manažery - vlevo Dalibor Lacina, vpravo Francis Kacou.

Článek

Útočník z Pobřeží slonoviny opustil velšský klub před rokem a půl, kdy jej za 25 miliónů liber (zhruba 803 miliónů korun) koupil Manchester City. Na Liberty Stadium přitom Bony přišel za zhruba polovinu částky, kterou za něj Swans později získali. Africký fotbalista však po přestupu do týmu anglického giganta trpí nedostatkem vytížení.

Již dříve proběhly spekulace, že by někdejší kanonýr pražské Sparty mohl odejít do Evertonu jako součást transferu obránce Johna Stonese.

Jenže nyní se mezi vážné uchazeče přidává i Swansea, kde mezitím získali většinový podíl Američtí podnikatelé Steve Kaplan a Jason Levien, s jejichž podporou by klub měl být o něco silnější než dříve. A ti mají zájem o to, aby se Wilfried Bony vrátil.

Podle britských médií chtějí za Bonyho zaplatit 15 miliónů liber, nebo jej alespoň získat na hostování. Svou roli zde hraje také zájem jiných ostrovních celků o Andrého Ayewa, současnou hvězdu Labutí.

Wilfried Bony si ve Swansea udělal velké jméno především díky skvělé produktivitě. V 56 ligových duelech nastřílel 26 branek a stal se oblíbencem místních fanoušků. Ti by jej určitě rádi opět viděli v barvách svého klubu.

Reklama

Související témata: