Hlavní obsah

Vardyho se Arsenalu přetáhnout nepodařilo. Na mušce má teď Wenger další hvězdu Lišek

Leicester/Londýn

Když nevyšel příchod Jamieho Vardyho, ukázal trenér Arsenalu Arséne Wenger prstem na jeho ofenzivního parťáka z týmu Lišek Rijáda Mahríze. Ten sice podle některých zdrojů zahájil námluvy s Barcelonou, Katalánci ale před několika dny přivedli Andrého Gomese z Valencie.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fotbalista Leicesteru Rijád Mahríz.

Článek

Vítěz uplynulého ročníku Primera División má na výplatní pásce Luise Suáreze, skvostně placeného Lionela Messiho a Neymara, jemuž po sezóně vylepšil smlouvu. Do klubu navíc v létě přišli už obránci Samuel Umtiti a Lucas Digne a vedle Gomese i další útočný záložník Denis Suárez.

A tak se není co divit, že na Mahríze už v Barceloně nezbývají peníze.

Jakmile se ale k Wengerovi doneslo, že Mahríz, jehož samotní hráči v Premier League v minulé sezóně zvolili nejlepším playerem sezóny, striktně netrvá na setrvání v týmu Lišek, rozhodl se ho získat do svého týmu.

Ranieri chce Mahríze udržet

Podle britského Daily Star Sunday Arsenal připravuje za Mahríze nabídka 45 miliónů liber (asi 1,4 miliardy korun). „Není pochyb o tom, že Mahríz je teď na Wengerově listě letních přestupních přání na prvním místě," píše deník.

Trenér Leicesteru Claudio Ranieri si ale uvědomuje, že Mahríz byl jedním ze základních stavebních kamenů týmu, který v uplynulé sezóně Premier League vytřel všem favoritům zrak a získal historický mistrovský titul.

Ranieri tedy bude velmi proti Mahrízově odchodu. Zvlášť, když už před nedávnem přišel o záložníka N'Gola Kantého, jenž prchl do Chelsea.

Kde bude v příští sezóně hrát Rijád Mahríz?
Zůstane v Leicesteru
42,7 %
Odejde do Barcelony
2,7 %
Přestoupí do Arsenalu
50,3 %
Využije nabídku jiného týmu
4,3 %
Celkem hlasovalo 3143 čtenářů.

Reklama

Související témata: