Hlavní obsah

Mourinhův dárek Schweinsteigerovi k narozeninám: Máš padáka!

Jarní část sezóny promarodil a jen tak tak se dal dohromady na evropský šampionát ve Francii. Po jeho skončení se oženil s tenisovou kráskou Anou Ivanovičovou, ukončil reprezentační kariéru a nyní si Bastian Schweinsteiger může hledat nové angažmá. Nový manažer Rudých ďáblů José Mourinho s ním ve svých plánech nepočítá.

Foto: Carl Recine, Reuters

Bastian Schweinsteiger nedostane šanci přesvědčit trenéra Josého Mourinha, na Old Trafford dostal padáka.

Článek

Dlouholetý kapitán německého národního týmu a jeden z nejlepších záložníků vůbec se o svém konci na Old Trafford dozvěděl v pondělí. Klub mu ještě popřál vše nejlepší k 32. narozeninám, poté už musel vyklidit své věci z šatny A-týmu.

Trenér José Mourinho přeřadil Schweinsteigera do rezervy. Vedl ho k tomu prostý důvod - United již brzy oficiálně představí novou posilu Paula Pogbu, který se stane nejdražším fotbalistou planety. Juventus za něj dostane odstupné 100 miliónů liber (3,2 miliardy korun).

Schweinsteiger má s Manchesterem United ještě dva roky platný kontrakt, proto neodejde zadarmo. Mezi největší zájemce o jeho služby patří milánské kluby AC a Inter, spekulovalo se také o návratu do Bayernu Mnichov.

„Jsem si stoprocentně jistý, že se Schweinsteiger do Německa nevrátí. Vidím to tak, že zůstane v Manchesteru a pod novým trenérem bude navzdory všemu pokračovat. Možná Mourinha překvapí. Bastian má za sebou úžasnou kariéru a na tom se nic měnit nebude," prohlásil výkonný ředitel bavorského celku Karl-Heinz Rummenigge.

Reklama

Související témata: