Hlavní obsah

Nová posila Lišek parádním sólem vyškolila hvězdy Barcelony

Stockholm

Fotbalisté anglického mistra z Leicesteru finišují s přípravou na nový ročník Premier League a ve středu se v přípravě utkali s hvězdou Barcelonou. Katalánský favorit vyhrál hladce 4:2, přesto se kouč Claudio Ranieri může pochválit - vydařil se mu příchod útočníka Ahmeda Musy, nová posila z CSKA Moskva vstřelila oba góly Lišek.

Posila Leicesteru Musa utekla obraně Barcelony.

 
Článek

Nigerijský útočník ještě zrychlil již tak smrtelné protiútoky Leicesteru, se kterým to však od začátku přípravného duelu ve Stockholmu nevypadalo moc dobře. V první půli se trefili dvakrát El Haddadi a jednou Suárez, takže anglický mistr musel po přestávce dohánět značné manko.

Skoro se mu to povedlo - Musa, který přišel z Ruska za téměř 20 miliónů eur (540 miliónů korun), poprvé skóroval po rychlém brejku. V 47. minutě pláchl obraně Barcelony, nezastavili ho postupně Mascherano ani Sergi Roberto a Nigerijec poté chladnokrevně překonal i brankáře Masipa.

O dvacet minut později přidal Musa druhý gól. Po chybě v obraně Katalánců dostal Nigerijec přihrávku do šestnáctky, odkud nekompromisní střelou namířil přesně pod břevno. Nakonec ale vyhrál favorit zápasu, když těsně před koncem upravil na konečných 4:2 mladičký Rafa Mujica.

Reklama

Související témata: