Hlavní obsah

Leicester prodloužil s koučem Ranierim smlouvu do června 2020

Leicester

Trenér Claudio Ranieri o další dva roky prodloužil smlouvu s fotbalovým Leicesterem. Úspěšný italský kouč, který v minulé sezóně senzačně dovedl podceňovaný klub k premiérovému anglickému titulu, se upsal Liškám do června 2020. Původní kontrakt mu měl vypršet v létě 2018.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Italský trenér Claudio Ranieri bude v Leicesteru působit další dva roky.

Článek

"Od chvíle, kdy jsem mluvil s majiteli o jejich vizi pro Leicester, jsem věděl, že toho chci být na delší dobu součástí. Z tohohle klubu vychází zvláštní energie a jsem nadšený, že v něm budu i v dalších letech," uvedl při podpisu nové smlouvy čtyřiašedesátiletý Ranieri.

Nepochybuje o tom, že Leicester má na to, aby v nové sezoně navázal na úspěšný minulý ročník. "V minulé sezoně jsme díky tvrdé práci a týmovému duchu dosáhli něčeho magického. Pokud si udržíme vášeň a budeme nadále tvrdě pracovat, jsem si jistý, že můžeme být opět úspěšní," dodal rodák z Říma.

Ranieri převzal Leicester vloni v červenci. Bývalý obránce během své bohaté trenérské kariéry vedl také Neapol, Valencii, Atlético Madrid, Chelsea, Juventus Turín, AS Řím, Inter Milán, Monako či řeckou reprezentaci.

"Jeho kvality, lidské i trenérské, byly evidentní od první chvíle, co přišel. Leicester se díky tomu na všech úrovních zlepšil. Dosáhli jsme něčeho, co nikdo nepředpokládal a jsme nadšeni, že Claudio bude dál součástí naší cesty," uvedl klubový místopředseda Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Reklama