Hlavní obsah

Jsme pořád stejně hladoví, jako loni, ujišťují borci z Leicesteru

Leicester/Praha

Akcie Leicesteru před startem nového ročníku Premier League jsou sice neporovnatelně vyšší, než před rokem, přesto nikdo nevěří, že by Lišky mohly zopakovat loňské senzační tažení a získat titul. Ani sázkové kanceláře, které sice nejsou tak skeptické, jako před dvanácti měsíci, kdy na Leicester vypsaly kurz 5000:1, ba ani sám trenér Claudio Ranieri. „Něco podobného se opravdu podaří jednou za padesát let,“ přiznával v rozhovorech s italskými novináři, když trávil dovolenou ve své vlasti.

Foto: John Sibley, Reuters

Navážou celý Leicester City i kanonýr Jamie Vardy na své loňské senzační výkony?

Článek

Teď se chystá s Leicesterem na sobotní první zápas nového ročníku s Hullem a je z něho cítit evidentní nervozita. Nikoli snad proto, že kurz na obhajobu titulu vypsaly sázkové kanceláře v poměru 33:1, ba ani z toho, že v generálce o Community Shield prohrál jeho tým s vítězem FA Cupu Manchesterem United 1:2.

Uškrtil bych ho, smál se Ranieri

Do varu ho začínají přivádět neustále se opakující dotazy na odchod Alžířana Rijáda Mahríze.

„Mohli byste mi říct, kdo má o něho zájem? O nikom takovém nevím," vyrukoval jindy klidný a za každé situace nad věcí zůstávající italský kouč na novináře před sobotním ligovým prologem.

„Rijád zůstává s námi. Řekl jsem mu, že musí pokračovat v tom, co předváděl v loňské sezóně a dál se zlepšovat. Liga mistrů mu k tomu poskytne příležitost, protože je to úplně jiná soutěž, než Premier League. A i evropský fotbal je jiný, než na Ostrovech," vysvětloval Ranieri, čím přiměl Mahríze, aby zůstal.

„Nikdy nepřišel a neřekl: Trenére, chci pryč," popíral zvěsti, že o autora 17 gólů a 10 asistencí Mahríze, který byl vyhlášen v uplynulé sezóně Hráčem roku, se usilovně zajímal Arsenal, který za něho nabízel 30 milionů liber.

„To všechno jsou jen spekulace a mediální hrátky. Možná se bojí přijít, protože bych ho zabil. Slíbil jsem, mu, že bych ho uškrtil, než abych ho pustil jinam," přešel nakonec Ranieri přece jen do žertovné tóniny.

Lišky nejsou mužstvem jednoho muže

Má k ní ostatně důvod, neboť jeho mistrovský kádr opustil během léta jen N'Golo Kanté, který přestoupil do Chelsea, zatímco novými akvizicemi Lišek se stali Ahmed Musa, Luis Hernández a Bartosz Kapustka.

„Kante sice odešel, ale my nejsme a nikdy nebyli mužstvem jednoho hráče. Nebudeme vykládat, že v nové sezóně dokážeme to či ono, až čas ukáže, jak na tom jsme," mluvil v optimistickém duchu brankář Kasper Schmeichel.

I o něho byla na Ostrovech zájem a o jeho angažování usiloval kupříkladu Everton, dánský gólman ale zůstal v Leicesteru a prodloužil s ním smlouvu.

„Ani na chvíli jsem neuvažoval, že bych odešel jinam," tvrdil devětadvacetiletý Schmeichel. „Jedním jsem si ale nebyl jistý. Během dovolené jsem pořád přemýšlel o tom, zda naše mužstvo bude stejně hladové po úspěchu, jako bylo loni. Hlad náš totiž hnal za mistrovským titulem," svěřoval se s obavami.

„Hned na prvním tréninku jsem se ale ujistil, že všichni jsme pořád stejně hladoví. A kdyby jen to, jsme i silnější. Přišel třeba Nigerijec Musa, jehož rychlost je doslova děsivá a s nímž naše ofenzivní síla ještě víc narostla, přišel Luis Hernández, máme celou řadu dalších mladých výborných hráčů," věří Schmeichel, že navzdory skepsi sázkových kanceláří i pochopitelné opatrnosti trenéra Ranieriho budou Lišky bojovat o výsluní Premier League.

Reklama

Související témata: