Hlavní obsah

Čech si prožil den blbec. Nejdřív dostal čtyři góly, potom naboural auto

Londýn/Praha

Den blbec si prožil český gólman ve službách Arsenalu Petr Čech na úvod nového ročníku fotbalové Premier League. Nejdřív dostal v ostře sledovaném duelu s Liverpoolem čtyři góly a jeho Kanonýři doma prohráli 3:4, při odjezdu ze stadiónu příděl smůly pokračoval. Čech narazil svým autem do sloupu a poškodil nárazník.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Smutný brankář Arsenalu Petr Čech po porážce s Liverpoolem v prvním kole Premier League.

Článek
Fotogalerie

Už sedm let nedostal Arsenal doma takový gólový příděl, jako na úvod nového ročníku Premier League.

„Přitom jsme začali dobře, neproměnili jsme sice penaltu, ale hned poté jsme dali vedoucí gól a zápas měli pod kontrolou," vykládal Petr Čech po skončení zápasu do kamer Sky Sports. „Zásadní obrat ale přinesla branka z trestného kopu," narážel na Coutinhovu trefu z trestného kopu. Z dobrých osmadvaceti metrů totiž mířila jeho bomba přímo do šibenice.

Povzbuzený Liverpool vyrukoval do druhého poločasu jako vyměněný a během osmnácti minut nasázel Čechovi další tři góly.

„Soupeř hrál daleko agresivněji, zatímco my po inkasovaném gólu otevřeli hru a tím Liverpoolu nahráli. Trestal nás rychlými protiútoky," glosoval český legionář partii, která zaváněla pro Gunners debaklem. Vždyť už prohrávali 1:4...

„Na takovýto stav není snadné odpovědět, zvláště když jde o zahajovací střetnutí. „My ale demonstrovali, že jsme mentálně silní, takže jsme zápas ještě zdramatizovali," vykládal Čech, který se v létě vzdal reprezentace, aby se mohl koncentrovat jen na utkání v Arsenalu.

Premiéra mu však nevyšla, jeho tým sice utkání zdramatizoval, ale nakonec prohrál 3:4. „Sehráli jsme dobrou hodinu a špatnou půlhodinu," připomněl Čech.

Ten měl smůlu nejen na hřišti, ale i při odjezdu ze stadiónu. Na parkovišti narazil do sloupu a na autě si poškodil přední nárazník. Snímky z této drobné nehody teď putují po sociálních sítích.

Reklama

Související témata: