Hlavní obsah

Anglická jednička na odchodu. Co bude s odepsaným gólmanem?

Manchester

Byl dlouholetou oporou a jedním z hrstky anglických fotbalistů v kádru Manchesteru City. Jenže po letním příchodu manažera Pepa Guardioly se pozice Joea Harta rapidně zhoršila. Do Citizens má namířeno chilská reprezentační jednička Claudio Bravo z Barcelony a právě jemu musí devětadvacetiletý gólman uvolnit místo. Na poslední chvíli si Hart musí hledat nové angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joe Hart v brance Manchesteru City zřejmě dochytal.

Článek

Hart si s Guardiolou příliš nepadl do oka, což zachytily i kamery na tréninku Citizens. Nebyl první, zřejmě ani poslední. Španělský kouč ho v úvodu sezóny posadil na lavičku, přednost mezi tyčemi dostává Argentinec Willy Caballero.

Manchester City ale již brzy podepíše třiatřicetiletého Brava, kterého koupí z Barcelony údajně za 17 miliónů liber (540 miliónů korun). A co Hart? Jisté je, že v anglických velkoklubech pro něj není místo. Arsenal má Čecha, Chelsea Courtoise, Manchester United De Geu, Liverpool Mignoleta, Tottenham Llorise... „Může odejít. Nechci, aby tu hráči byli, pokud sami nechtějí," prohlásil nedávno Guardiola.

Pokud devětadvacetiletý brankář chce i nadále pravidelně hrát, musí výrazně slevit ze svých finančních požadavků. Zájem o Harta sice mají Everton, Sevilla, nebo Dortmund, ale týdenní gáži 135 tisíc liber (4,3 miliónu korun) si ani jeden z těchto celků nemůže dovolit. A jednat musí rychle - přestupní termín v západoevropských ligách končí už za týden.

Pokud by Hart zůstal v Manchesteru City a rozhodl se bojovat o další šanci, zřejmě by byl až třetí volbou Guardioly za Bravem a Caballerem. Přišel by tak i o místo reprezentační jedničky Albionu. V nominaci kouče Allardyce na blížící se zápasy kvalifikace MS 2018 ale Hart zatím chybět nebude. „Je důležité, jestli hráč pravidelně nastupuje. Pokud by delší dobu nehrál, z kádru by vypadl," uvedl trenér Albionu.

Reklama