Hlavní obsah

Útočník Zaza z Juventusu je jedenáctou letní posilou West Hamu

Londýn

Italský reprezentační útočník Simone Zaza odešel z Juventusu na roční hostování do West Hamu, za které anglický klub zaplatí pět miliónů eur (135 miliónů korun). Pokud pětadvacetiletý fotbalista odehraje v sezóně určitý počet zápasů, získá ho West Ham nastálo za 20 miliónů eur (540 miliónů korun). V závislosti na výkonech se odstupné může zvýšit ještě o další tři milióny eur.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér West Hamu Slaven Bilič.

Článek

Čtvrtfinalista letošního mistrovství Evropy přišel do londýnského klubu jako náhrada za zraněné Andyho Carrolla a Andrého Ayewa. Dalším adeptem, kterého si vyhlédl trenér Slaven Bilič, byl někdejší útočník Sparty Wilfried Bony z Manchesteru City.

Zaza loni přišel do Juventusu ze Sassuola za 18 miliónů eur a pěti góly v 19 ligových zápasech pomohl Staré dámě k pátému titulu za sebou.

West Ham ho přivedl jako jedenáctou posilu v letním přestupovém období, v němž utratil za nové hráče už přes 60 miliónů liber (1,9 miliardy). Na hřišti se mu však zatím příliš nedaří. V boji o postup do Evropské ligy ho vyřadila rumunská Astra Giurgiu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články