Hlavní obsah

Konečně výhra, libuje si Čech a těší se na bitvy s Vaclíkem a Suchým

Až na třetí pokus se Kanonýři dočkali tříbodového zápasu. Fotbalisté Arsenalu ve 3. kole anglické ligy hladce zvítězili na hřišti Watfordu 3:1. „Zvládli jsme to dobře,“ těší brankáře Petra Čecha. Londýnský tým už také zná soupeře pro Ligu mistrů - v základní skupině narazí na Paris St. Germain, Basilej a Ludogorec Razgrad.

Foto: Tim Goode, ČTK/AP

Petr Čech zdraví příznivce Arsenalu po výhře nad Watfordem.

Článek
Fotogalerie

Již do poločasu měli výhru doma. Kanonýři vedli 3:0, z penalty se trefil Cazorla a skórovali také Sánchez a Özil. Watford po přestávce už jen snížil.

„Jsme rádi, že jsme vybojovali první vítězství. Hlavně v první půli jsme hráli výborně, vytvořili si šance a dokázali je proměnit. Po pauze soupeř přidal, dal gól, který jim ještě dal naději. Museli jsme pak hrát naplno do poslední minuty, abychom Watfordu nedovolili vrátit se do zápasu," líčí Petr Čech na svém webu.

Postoupit co nejdál

Ještě důležitější bude pro Arsemnal vystoupení v Lize mistrů. A los v Monaku naservíroval Čechovi také Basilej s krajany brankářem Tomášem Vaclíkem a stoperem Markem Suchým.

„Skupina je zajímavá, především pro českého fanouška - díky tomu, že se utkáme s Basilejí. Těším se na zápasy proti ní, ale pikantní budou i pro moje spoluhráče Xhaku a Elnenyho, kteří v Basileji působili," poukazuje Čech.

Po červnovém ME ve Francii ukončil reprezentační kariéru a brankářské žezlo v národním týmu předává právě Vaclíkovi...

„Co se týče dalších soupeřů, Paris St. Germain má tradičně velké ambice, Ludogorec nemá co ztratit a může překvapit. Ale to nic nemění na tom, že my letos chceme dojít co nejdál a prvním cílem je postup ze skupiny, který bereme jako povinnost," ujišťuje český gólman.

Reklama