Hlavní obsah

Čech má v Arsenalu nové spoluhráče. Gunners posílili německý obránce a španělský útočník

Londýn

Arsenal očekávaně posílili německý obránce Shkodran Mustafi a španělský útočník Lucas Pérez. Za čtyřiadvacetiletého mistra světa z roku 2014 údajně londýnský klub zaplatí Valencii 35 miliónů liber (1,1 miliardy korun), za o tři roky staršího Lucase pošle do La Coruni zhruba o polovinu méně (17,1 miliónu liber, asi 543 miliónů korun). Oba budou v londýnském celku spoluhráči brankáře Petra Čecha.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Mustafi už v minulosti v Anglii působil v barvách Evertonu, poté hrál za Sampdorii Janov a poslední dva roky za Valencii. "Je v ideálním věku. Má už dost zkušeností. Získali jsme skvělého hráče a zároveň jsme se dobře připravili na budoucnost," řekl o nové posile trenér Arséne Wenger. Podle médií podepsal syn albánských rodičů smlouvu do roku 2021.

Lucas v minulém ročníku nastřílel za Deportivo 17 ligových gólů a přidal 10 asistencí, předtím působil v PAOK Soluň, Dynamu Kyjev, Karpatech Lvov nebo Rayu Vallecano.

"Není to jenom střelec, ale je to i hráč do kombinace, který je dobrý ve finálních přihrávkách a nábězích. Má čich na góly a prožil skvělou sezónu," popsal posilu na webu Arsenalu trenér Arséne Wenger.

Kanonýři v létě toužili doplnit kádr o útočníka, Jamie Vardy se však rozhodl zůstat v mistrovském Leicesteru a Alexandreho Lacazetteho zase nepustil Lyon. Vyšel až Lucas.

Klub už dříve posílili Švýcar Granit Xhaka, Japonec Takuma Asano, Nigerijec Kelechi Nwakali a anglický reprezentant do 21 let Rob Holding. Za posily Arsenal v letním přestupovém období utratil téměř 100 miliónů liber.

Reklama