Hlavní obsah

Exsparťan Bony bude z Manchesteru City hostovat ve Stoke, Nasri zase v Seville

Londýn

Útočník Wilfried Bony bude z Manchesteru City do konce sezóny hostovat ve Stoke. Bývalý fotbalista pražské Sparty opouští Citizens po roce a půl, nový trenér Pep Guardiola už s ním nepočítal.

Foto: Carl Recine, Reuters

Útočník Wilfried Bony opouští Manchester City, bude hostovat ve Stoke.

Článek

Sedmadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny přišel do City loni v lednu ze Swansea za 28 milionů liber jako nejdražší africký fotbalista historie, ale v bohatém klubu se nedokázal prosadit. Při obvyklé hře na jednoho útočníka dostávali přednost Sergio Agüero, ale i mladík Kelechi Iheanacho.

"Nebylo o čem přemýšlet, protože Wilfried zná Premier League a nastřílel tady spoustu gólů. Má sílu, rychlost a velmi dobré fyzické atributy, které nám bezpochyby pomohou. Úžasné jsou i jeho technika a zakončování. Před osmnácti měsíci stál hodně peněz, takže víme, že k nám přichází špičkový útočník," ocenil posilu trenér Mark Hughes na webu Stoke.

Bony, který byl spojován také s odchodem do West Hamu, před působením v Anglii nastupoval v nizozemském Arnhemu a Spartě. V ročníku 2012/13 se stal nejlepším střelcem i hráčem nizozemské ligy, zatímco letenskému celku pomohl v sezóně 2009/10 k mistrovskému titulu.

Nasri jde do Sevilly

Dalším fotbalistou Citizens, který stráví tuto sezónu na hostování je záložník Samir Nasri. Devětadvacetiletý Francouz bude působit v Seville.

Nasri přišel do City v roce 2011 z Arsenalu a pomohl k zisku dvou mistrovských titulů. V poslední době však, i kvůli zraněním, ztratil místo v základní sestavě. Nový trenér Pep Guardiola už s bývalým francouzským reprezentantem, který odstartoval profesionální kariéru v Marseille, nepočítal.

Z Manchesteru odchází i obránce Eliaquim Mangala, jenž bude do konce tohoto ročníku hostovat ve Valencii. V momentálně posledním týmu španělské ligy nahradí pětadvacetiletý účastník letošního mistrovství Evropy německého obránce Shkodrana Mustafiho, jenž odešel do Arsenalu.

Mangala přišel do Manchesteru City v srpnu 2014 z FC Porto za 32 miliónů liber (asi 1,1 miliardy korun). Nedařilo se mu ale stabilně zakotvit v základní sestavě, pod bývalým trenérem Manuelem Pellegrinim sehrál v anglické Premier League 48 utkání. Neprosadil se ani v přípravě pod novým koučem Pepem Guardiolou.

Reklama

Související témata: