Hlavní obsah

Chelsea koupila za tři čtvrtě miliardy obránce Alonsa z Fiorentiny, vrací se i Luiz

Fotbalisté Fiorentiny budou v Evropské lize čelit Liberci již bez obránce Marcose Alonsa. Pětadvacetiletý španělský hráč přestoupil z italského klubu do Chelsea, která za něj podle BBC zaplatila 23 miliónů liber (téměř 732 miliónů korun). Do londýnského celku se z Paris St. Germain nečekaně vrací i brazilský stoper David Luiz. Kluby už se dohodly na přestupové částce, která podle britských médií činí zhruba 30 miliónů liber (asi 955 miliónů korun). Blues ještě musí s Luizem doladit podmínky smlouvy, odchovance Sao Paula na Stamford Bridge čeká i vstupní zdravotní prohlídka.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea - ilustrační foto.

Článek

Pro Alonsa, který si zahrál za španělskou devatenáctku, ale v seniorské reprezentaci se nikdy neobjevil, je to již třetí anglické angažmá. Odchovanec Realu Madrid hrál v letech 2010 až 2013 za Bolton, předloni hostoval z Fiorentiny v Sunderlandu. V Chelsea bude bojovat o místo na levé straně obrany s krajanem Césarem Azpilicuetou.

Devětadvacetiletý Luiz před dvěma lety odešel ze Stamford Bridge do PSG za rekordních 50 miliónů liber (tehdy 1,7 miliardy korun), což z něj udělalo nejdražšího obránce historie.

Brazilský reprezentant poprvé zamířil do Chelsea v roce 2011 z Benfiky Lisabon a během tří sezón pomohl k triumfům v Lize mistrů, Evropské lize a Anglickém poháru. V PSG získal Luiz osm trofejí včetně dvou mistrovských titulů.

Cuadrado se vrací do Juventusu

Kolumbijský záložník Juan Cuadrado se vrací do Juventusu Turín, kde strávil na hostování z Chelsea už minulý ročník. Nyní se kluby dohodly na zapůjčení osmadvacetiletého bývalého fotbalisty Udine, Lecce či Fiorentiny až do 30. června 2019.

Juventus bude platit za Cuadrada ročně pět miliónů eur. V případě, že zaplatí kdykoliv 25 miliónů eur, může jej získat natrvalo.

Do Chelsea přestoupil Cuadrado v únoru loňského roku z Fiorentiny za 35 miliónů eur a podepsal smlouvu na čtyři a půl roku. Do konce ročníku 2014/15 sehrál 12 utkání v Premier League a v minulé sezóně před odchodem do Juventusu nastoupil jednou. V Serii A vstřelil ve 28 utkáních za Juventus čtyři branky.

Reklama

Související témata: