Hlavní obsah

Mistrovský Leicester pokukuje po českém záložníkovi. Dá za něj Ranieri osm miliónů liber?

Leicester

Mistrovskému Leicesteru vykročení do nové sezóny nevychází, takže není divu, že se italský kouč Claudio Ranieri poohlíží po dalších hráčích, jimiž by mohl kádr doplnit. A protože fotbal ve své domovině má dokonale zmapovaný, neušly mu ani stabilně dobré výkony, které podává mladý český legionář Jakub Jankto figurující na soupisce Udine. Podle deníku Guardian však není Leicester jediným zájemcem o Jankta.

Foto: slavia.cz

Slavistický odchovanec Jakub Jankto, o kterého se teď zajímá mistrovský Leicester.

Článek

Slávistický odchovanec Jankto odešel do Itálie před dvěma lety, kdy se upsal právě Udine. V jeho sestavě však v první sezóně šanci nedostal a putoval tudíž na hostování do druholigové Ascoli. Tam o sobě dal vědět, neboť nastoupil v 34 zápasech, ve kterých dal pět gólů. A jeden opravdu výstavní, neboť v zápase s Perugií uklidil balón nádherným volejem zdálky. Jeho trefa vyvolala v Itálii opravdové pozdvižení.

Před novou sezónou ho trenér Udine Iachini z hostování stáhl, v prvních třech kolech Serie A se však Jankto na hřiště zatím nedostal. Zato za českou jednadvacítku odehrál dvě vydařená kvalifikační střetnutí o malé EURO 2017 proti Černé Hoře a Belgii, po nichž pro něho měl trenér Lavička jen slova chvály.

Jankto má v Udine podepsanou smlouvu do konce letošní sezóny, takže není divu, že by klub byl ochotný o jeho prodeji jednat, protože jinak se stane po skončení ligového ročníku volným hráčem. Podle Guardianu se už ozval nejen Leicester, ale i další účastník Premier League Bournemouth.

Dvacetiletý mladík, jemuž nejvíce vyhovuje hra na levém kraji zálohy a u něhož Italové oceňují kromě fotbalových kvalit hlavně vytrvalost a houževnatost, by podle signálů z Udine mohl být na prodej za osm miliónů liber, tedy asi 256 miliónů korun.

Reklama

Související témata: