Hlavní obsah

Arsenal - Chelsea 3:0Satisfakce pro Čecha. Arsenal zdolal Chelsea, Kanonýři ani jednou neinkasovali

Londýn
Aktualizováno

Čisté konto udržel brankář Arsenalu Petr Čech proti Chelsea, ve které řadu let působil. Kanonýři překonali Thibauta Courtoise, kvůli němuž Čech Stamford Bridge opouštěl, hned třikrát. Dokonce čtyři góly během prvního poločasu nastříleli fotbalisté Manchesteru United v sobotním duelu 6. kola Premier League do sítě mistrovského Leicesteru a rozhodli tak o jednoznačné výhře 4:1. Mourinhovi svěřenci uspěli poprvé po dvou ligových porážkách. Dařilo se i městskému rivalovi z Etihad Stadium. City uspěli na půdě Swansea 3:1. Střelecké hody viděli fanoušci v Liverpoolu, který deklasoval Hull 5:1.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech vychytal proti svému bývalému klubu Chelsea čisté konto.

Článek
Fotogalerie

Kouč Arsenalu Arséne Wenger před dvěma dny oslavil dvacetileté výročí na lavičce Arsenalu. Proti Chelsea se dařilo i dalším jubilantům, neboť 100. soutěžní start za Gunners si připsal Sánchez a v 11. minutě po Cahillově zaváhání otevřel skóre a prolomil 583 minut dlouhé čekání Arsenalu na ligový gól do sítě Blues. O 141 sekund později na něj navázal další oslavenec Walcott, který si připsal 350. duel za londýnský celek.

V závěru poločasu pak domácí výborně zužitkovali rychlý protiútok, na jehož začátku i konci byl německý reprezentant Özil. Chelsea prohrávala 0:3 po poločase poprvé od května 2012. V 84. minutě musel Čech vytáhnout zákrok nohou proti unikajícímu Batshuayiovi. Arsenal poprvé od října 2015 vyhrál čtyři ligová utkání v řadě.

United rozhodli už v první půli

Domácí Rudí ďáblové využili hned první šanci k otevření skóre. Blind v 22. minutě nacentroval od rohového praporku a Smalling hlavičkou překonal gólmana Zielera. Šestadvacetiletý stoper se v lize trefil po 531 dnech.

Leicester se po inkasované brance nemohl dostat do hry a závěr poločasu mu vůbec nevyšel. Nejprve se po pěkné kombinaci prosadil Mata, následně domácí využili další dva Blindovy rohové kopy. Skórovali po nich Rashford a Pogba, nejdražší fotbalista historie oslavil premiérovou trefu v dresu Rudých ďáblů po letním přestupu z Juventusu.

Manchester skóroval čtyřikrát během prvního poločasu poprvé od prosince 2012. Vedení o čtyři góly si do šaten odnášel naposledy dokonce v únoru 2001, kdy vedl 5:1 nad Arsenalem.

Do druhého dějství neposlal kouč Lišek Claudio Ranieri i vzhledem k úternímu duelu Ligy mistrů proti FC Porto ofenzivní dvojici Mahriz - Vardy, přesto dokázali hosté dát alespoň čestný gól. Zdařilou střelou zpoza vápna se prezentoval střídající mladík Gray a dal první branku za Leicester. V souboji bývalých trenérů Chelsea Mourinho po čtyřech zápasech poprvé uspěl proti Ranierimu.

City vezou ze Swansea tři body

Radost měli i hráči Citizens, kteří potvrdili na hřišti Swansea roli favorita. Na Agüerův zásah z 9. minuty sice dokázal bleskově odpovědět Llorente, jenže argentinský útočník se po změně stran postavil k exekuci pokutového kopu a střelou doprostřed brány vrátil hostům jednobrankový náskok. Tři body ještě pojistil Manchesteru v 77. minutě Sterling, jenž ideálně vyřešil rychlý brejk.

Trenér Pep Guardiola získal se City v úvodních šesti zápasech anglické ligy osmnáct bodů, což se před ním povedlo pouze Carlu Ancelottimu na lavičce Chelsea v roce 2009.

Bez porážky zůstává v probíhající sezóně i Tottenham. Kohouti zadělali na výhru v Middlesbrough už v první půli, kdy se dvakrát prosadil korejský reprezentant Son Hung-min. Domácí stačili už jen zkorigovat stav zásluhou Gibsona. Londýnský klub se posunul na druhé místo před Everton, který podlehl na hřišti Bournemouthu 0:1 a zaznamenal první porážku v sezóně. Jedinou branku dal Stanislas, kterému se proti Karamelkám daří: v sedmi zápasech mu vstřelil čtyři góly. Bournemouth porazil Everton poprvé v historii.

Výrazně lépe se dařilo Liverpoolu, za který debutoval v Premier League gólman Karius. Soupeři z Hullu nasázeli Reds pět branek. Dvakrát se z pokutového kopu prosadil Milner, další góly přidali Lallane, Mané a Coutinho. Za hosty skóroval Meyler.

Tony Pulis odkoučoval jubilejní 1000. utkání v Premier League, jeho West Bromwich remizoval na hřišti Stoke 1:1. Sunderland podlehl 2:3 Crystal Palace a počtvrté v řadě bude čekat na první výhru v sezóně minimálně do října.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Manchester United - Leicester 4:1 (22. Smalling, 37. Mata, 40. Rashford, 42. Pogba - 59. Gray)
Bournemouth - Everton 1:0 (23. Stanislas)
Liverpool - Hull 5:1 (30. a 71. Milner oba z pen., 17. Lallana, 36. Mané, 52. Coutinho - 52. Meyler)
Middlesbrough - Tottenham 1:2 (65. Gibson - 7. a 23. Son Hung-min)
Stoke - West Bromwich 1:1 (73. Allen - 90.+1 Rondón)
Sunderland - Crystal Palace 2:3 (39. a 60. Defoe - 61. Ledley, 76. McArthur, 90.+5 Benteke)
Swansea - Manchester City 1:3 (13. Llorente - 9. a 65. z pen. Agüero, 77. Sterling)
Arsenal - Chelsea 3:0 (11. Sánchez, 14. Walcott, 40. Özil)

Reklama