Hlavní obsah

Tři rány do vazu a Arsenal ovládl londýnské derby. Výkon týmu byl excelentní, pravil Wenger

Londýn/Praha
Aktualizováno

Zcela jednoznačný průběh mělo sobotní londýnské derby mezi fotbalisty Arsenalu a Chelsea. Sto osmdesáté osmé vzájemné střetnutí těchto celku jasně vyznělo pro domácí Gunners, kteří po brankách Sáncheze, Walcotta a Özila zvítězili nad městským rivalem 3:0. Jejich kouč Arsène Wenger byl po utkání nadšený. „Bylo to mimořádné týmové představení. Měli jsme výborné tempo a pohyb,“ komentoval výkon svých svěřenců.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger během zápasu s Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Kanonýrům se povedl úvod utkání. Už po necelé čtvrt hodině vedli o dvě branky. Nejprve Cahill chybnou rozehrávkou namazal Sánchezovi, který chladnokrevně přehodil Courtoise a o pár minut později rychlou kombinaci zakončil po přihrávce Bellerína do prázdné branky Walcott. Do poločasu ještě stvrdil výsledek povedeným volejem Özil. Arsenal poprvé od října 2015 vyhrál čtyři ligová utkání v řadě.

„Chtěli jsme začít aktivně, ne jako proti Southamptonu, kdy jsme prvních 20 minut byli zvadlí a pomalí. Naším cílem bylo vyvinout konzistentní tlak na soupeře bez ohledu na skóre, což se nám dařilo celý zápas," uvedl pro BBC Wenger. „Po celou dobu jsme udržovali stejné tempo a pohyb. Všichni hráli extrémně dobře. Vy (novináři) nemůžete říct, že by někdo z nich chyboval. Hráči předvedli excelentní představení," pokračoval lodivod Arsenalu.

Šestašedesátiletý kouč chválil nadstandartní hru svého celku. „V ideálním případě chcete, aby hráči pořád předváděli famózní výkon. Ale to se většinou nestane. První poločas proti Chelsea mé představy o výborném výkonu splňoval. Leč ve fotbale nejsou výkony nejdůležitější. Mnohem zásadnější je výsledek, který je pro nás velmi příznivý."

Cahill není pro Conteho hlavní viník porážky

To jeho protějšek na lavičce Chelsea Antonio Conte byl mnohem více zadumaný. „Po porážce s Arsenalem je mi jasné, že musíme makat ještě víc. Momentálně máme skvělý tým jen na papíře. Ve skutečnosti musí hráči ještě hodně zabrat, aby dokázali být excelentní i na hřišti," pravil italský kouč, který zároveň odmítl vinit z porážky chybujícího stopera Cahilla. „Nechci mluvit o jeho chybě. To by vůči němu nebylo správné. My vyhráváme nebo prohráváme jako tým," stál si za svým.

Nejvíce ho mrzel počet obdržených branek. „Je to k nevíře, že jsme dostali tři branky. Rychle musíme najít příčiny, proč tomu tak je," bědoval Conte.

Čech byl za výhru proti "svým" velmi rád

Čisté konto v bráně Gunners uhájil český brankář Petr Čech, který u Blues strávil 11 sezón a počtvrté v kariéře čelil svým bývalým spoluhráčům v barvách Arsenalu. „Bylo důležité, že jsme ten zápas zvládli. Všichni před námi vyhráli. Takhle s nimi dál držíme krok a Chelsea jsme navíc nechali za sebou," napsal Čech na své oficiální stránky.

„Po přestávce začala Chelsea lépe, prvních dvacet minut měli trošku tlak, ale my jsme předvedli poctivý výkon od začátku do konce a nenechali jsme je vrátit se do zápasu," zhodnotil plzeňský rodák.

Arsenalu po neúplném šestém kole anglické Premier League patří třetí pozice se 13 body, Chelsea má o tři méně a je na osmé příčce.

Reklama

Související témata: