Hlavní obsah

Manchester Utd. - Stoke 1:1Rudí ďáblové na Old Trafford ztratili po 36 letech body se Stoke. Lídr poprvé padl

Londýn/Praha
Aktualizováno

Měla to být jednoznačná záležitost, vždyť Stoke City během prvních šesti kol anglické fotbalové ligy uhrálo jen dva body. Jenže na Old Trafford dokázali Hrnčíři obrat o body domácí Manchester United, se kterým remizovali 1:1. Rudí Ďáblové tak nenavázali na předchozí tři soutěžní výhry. Vedoucí Manchester City pak poprvé pod trenérem Pepem Guardiolou prohrál. Ve šlágru kola podlehl druhému Tottenhamu na jeho hřišti 0:2. Kohouti tak ztrácejí na lídra tabulky už jen jeden bod. Arsenal sporným gólem zvítězil na hřišti Burnley 1:0.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Záložník Stoke City Joe Allen oslavuje svůj gól proti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Hostům chyběla tradiční gólmanská jednička Butland, místo něho tedy musel do branky Lee Grant, jenž ve Stoke hostuje z druholigového Derby County, a ofenzivní hráče domácích přiváděl výtečnými zákroky k šílenství.

Postupně vychytal Ibrahimovice, Matu nebo Lingarda, až v 69. minutě nestačil na parádní ránu Martiala, který byl v té době na trávníku pouhé dvě minuty. Jenže Stoke nesložilo zbraně a osm minut před koncem srovnalo.

Walters nejprve trefil břevno, míč se však dostal k Allenovi, jenž ho poslal do odkryté branky. Letní posila z Liverpoolu se tak prosadila ve druhém zápase za sebou. Svěřenci trenéra Josého Mourinha přesto mohli vyhrát, to by ale nesměl Pogba trefit v 89. minutě hlavou břevno. Hostům se povedlo získat první bod na Old Trafford od roku 1980.

Tottenham ovládl šlágr

Šlágr sedmého kola mezi Tottenhamem a Citizens nezačal pro hosty vůbec dobře. V deváté minutě duelu na White Hart Lane si při snaze odkopnout míč vstřelil kuriózní vlastní gól obránce Kolarov.

Do šaten šli hosté nakonec s dvoubrankovou ztrátou. V 37. minutě se poprvé od 10. dubna na domácím stadionu prosadil Alli. Asistenci si připsal Korejec Son Hung-min, který má výbornou formu. Ve čtyřech ligových zápasech se přímo podílel na šesti brankách: čtyři dal a na dvě přihrál.

V 65. minutě mohli domácí definitivně rozhodnout o cenném vítězství. Fernandinho fauloval ve vápně Alliho, Lamelovu nepříliš povedenou penaltu ale gólman Bravo vyrazil. V závěru hosté měli několik nadějných příležitostí, Tottenham ale podržel gólman Lloris. Citizens ještě nikdy nedokázali otočit zápas, ve kterém po poločase prohrávali o dvě a více branek.

Southampton remizoval na půdě mistra

Soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy Southampton remizoval na půdě mistrovského Leicesteru bez branek.

Útočník Southamptonu Austin byl v 17. minutě velmi blízko k otevření skóre, jeho střela však skončila na tyči branky Leicesteru. Téhož hráče v druhém poločase vychytal gólman Schmeichel. Za domácí se do velké šance dostal Okazaki, branku však těsně minul a v závěru nerozhodl ani na druhé straně střídající Ward-Prowse, jenž zblízka přestřelil. Svatí neinkasovali gól v posledních šesti soutěžních utkáních.

Southampton hrál v sestavě Forster - Cédric Soares (27. Martina), Fonte, Van Dijk, Bertrand - Romeu - Höjbjerg, Davis - Tadič (71. Long) - Austin (83. Ward-Prowse), Redmond.

Rozhodla poslední akce utkání...

Burnley takřka po celý zápas drželo s Arsenalem krok. Hosté se sice často dostávali do zakončení, většina z nich ale těsně míjela branku. Čech musel na druhé straně po hodině hry zasahovat proti Gudmundssonově povedené hlavičce, v 75. minutě pak českému gólmanovi pomohlo břevno.

Jako rozhodující se nakonec ukázala vůbec poslední akce utkání. Centr z pravé strany prodloužil ve vápně Walcott, Oxlade-Chamberlain nastřelil ruku spoluhráče Koscielného a od ní se balon odrazil za záda brankáře Heatona. Burnley čeká na ligovou výhru nad Arsenalem od roku 1974.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Manchester United - Stoke 1:1 (69. Martial - 82. Allen)
Leicester - Southampton 0:0
Tottenham - Manchester City 2:0 (9. vlastní Kolarov, 37. Alli)
Burnley - Arsenal 0:1 (90.+3 Koscielny)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články