Hlavní obsah

Liverpool - Manchester United 0:0De Gea vychytal Liverpool, Manchester United vybojoval v derby cennou remízu

Liverpool
Aktualizováno

Zápas dvou odlišných poločasů přinesl pondělní šlágr 8. kola anglické Premier League. Zatímco v prvním dějství útočili fotbalisté Manchesteru United, v tom druhém si velké šanci připravili hráči Liverpoolu, které ale vychytal brankář David de Gea a velkou měrou se podílel na tom, že Rudí ďáblové na půdě svého rivala remizovali 0:0.

Foto: Phil Noble, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea vyráží pokus Philippa Coutinha z Liverpoolu.

Článek
Fotogalerie

Panuje mezi nimi obrovská rivalita. V Anglii jejich duely vždy přitahovaly kvanta lidí, co se těší na ofenzivní show. Tentokrát ale na celé čáře vyhrálo defenzivní pojetí fotbalu. Zápas nepřinesl příliš šancí, tu největší ze 71. minuty vyrazil Coutinhovi z Liverpoolu gólman De Gea. Španělský reprezentační brankář lapil i střelecký pokus Cana, jenž po nenápadné akci s Matipem střílel z kroku.

Rudí ďáblové příliš Kariuse v bráně Liverpoolu neohrozili. V prvním poločase střílel z přímého kopu Ibrahimovic ze slibné pozice vysoko nad. Určitý zmatek ve vápně Reds způsobil i centr mladého Rushforda, který ale nenašel adresáta. Po změně stran znovu švédský útočník hlavičkoval mimo, když se nedokázal po centru Pogby ve vápně dobře zorientovat.

Svěřenci Jürgena Kloppa po čtyřech výhrách v řadě remizovali a na vedoucí Manchester City ztrácí ze čtvrtého místa dva body. Rooney a spol. jsou sedmí s pětibodovým mankem.

Anglická fotbalová Premier League, dohrávka 8. kola:
Liverpool - Manchester United 0:0

Reklama

Související témata: