Hlavní obsah

Neuvěřitelný příběh! Gólman se do reprezentace dostal přes počítačovou hru

Zažil pozoruhodnou reprezentační premiéru. Jak mimořádný příběh jí předcházel, však vyšlo najevo až o něco později. Kai McKenzie-Lyle zažil na začátku toho měsíce první start v národním týmu, v pouhých osmnácti letech oblékl dres celku Guyany a debut ke všemu ozdobil gólem! Na půdě Surinamu nakonec jeho mužstvo v Karibském poháru podlehlo 2:3 po prodloužení.

Osmnáctiletý brankář skóroval za reprezentaci Guyany proti Surinamu

 
Článek

Ale ještě pikantnější je, jak se gólman z Barnetu, který hraje čtvrtou nejvyšší anglickou soutěž, vlastně v reprezentaci ocitl.

Příslušné osoby pohybující se kolem výběru jihoamerické země, která fotbalově spadá pod zónu CONCACAF, neměli tušení, že by mohli sáhnout po službách tohoto rodáka z londýnské čtvrti Haringey. Trenér Jamaal Shabazz také nic nevěděl. Lepší informace měli tvůrci britské počítačové hry Football Manager 2017.

Na jejich upozornění začali činovníci reagovat. Zní to v dnešní době neuvěřitelně. Až pohádkově. Bez čtyř centimetrů dva metry vysoký gólman zaujal na první pohled.

Běžela poslední minuta druhé části prodloužení v utkání se Surinamem a Guyana měla jednu z posledních šancí. Do šestnáctky se vypravil i McKenzie-Lyle a slavil úspěch. Po přímém kopu míč dotlačil do sítě. Jeho trefa však přišla pro hosty příliš pozdě. Surinam už těsný náskok udržel.

V druhém utkání s Jamajkou jeho celek rovněž prohrál: 2:4 znovu po prodloužení. Nový gólman pro změnu nekapituloval z pokutového kopu.

Reklama

Související témata: