Hlavní obsah

Arsenal - Middlesbrough 0:0Čech vychytal čisté konto a Arsenal je novým lídrem Premier League. Přesto Kanonýři smutní

Aktualizováno

Český brankář Petr Čech v zápase 9. kola anglické Premier League proti Middlesbrough ani jednou neinkasoval. Arsenal se ale také nedokázal gólově prosadit, takže duel skončil bez branek. Přestože se Kanonýři v den Wengerových 67. narozenin posunuli na první příčku tabulky, remíza s nováčkem je pro ně po šesti výhrách v řadě ztrátou. Liverpool zvítězil nad West Bromwichem 2:1 a posunul se na druhou příčku.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech zdraví fanoušky po vychytané nule proti Middlesbrough.

Článek
Fotogalerie

V souboji týmů z opačných konců tabulky bylo Middlesbrough překvapivě náročným soupeřem. Především v první půli si vytvořilo několik dobrých příležitostí a Čech musel zasahovat. Následně sice převzal iniciativu Arsenal a dominoval ve statistice držení míče, gól ale vstřelit nedokázal. Na domácím stadiónu neskóroval poprvé po dvanácti zápasech.

"Míč jsme drželi hodně, ale ve finální fázi jsme hráli uspěchaně. Možná jsme měli být trochu klidnější, počkat si na lepší přihrávky a šance. Je škoda, že jsme nedokázali dát gól," zhodnotil utkání v pozápasovém rozhovoru pro BBC Čech.

"Ale i oni měli šance, takže remíza je spravedlivý výsledek. Ačkoliv jsem si myslel, že soupeře za ty jeho zahozené příležitosti potrestáme. Nicméně zbývá ještě hodně zápasů a jsme v dobré formě," řekl český gólman.

Lišky si poradily s Crystal Palace

Arsenal v lize nevyhrál naposledy na konci srpna, kdy remizoval 0:0 s Leicesterem. Právě úřadující mistr mohl být na rozdíl od Arsenalu po svém zápase 9. kola Premier League veselejší.

Konečně totiž v domácí soutěži ukázal formu z Ligy mistrů, ve které si v týdnu po úspěchu nad Kodaní připsal třetí výhru, a naplno bodoval. Po třech zápasech bez vítězství porazil Crystal Palace 3:1. Před přestávkou se prosadila letní posila Ahmed Musa, ve druhém poločase pak Šindži Okazaki a Christian Fuchs. Pro posledně jmenovaného to byl vůbec první gól v 47 zápasech za Leicester.

Liverpool si vystřílel vítězství nad West Bromwichem v rozmezí patnácti minut. V první půli se prosadili Mané a Couthinho. Hosté ve druhé půli dokázali už jen snížit zásluhou McAuleyho. Liverpool se bodově dotáhl na vedoucí Arsenal. Oba může v neděli předehnat Manchester City, který přivítá na Etihad Stadium Southampton.

West Ham zvítězil nad Sunderlandem 1:0. Jedinou branku střetnutí vstřelil ve čtvrté minutě nastavení Reid.

V samotném závěru přišel o body Everton. Ten na hřišti Burnley inkasoval v devadesáté minutě a prohrál 1:2.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Bournemouth - Tottenham 0:0
Arsenal - Middlesbrough 0:0
Burnley - Everton 2:1 (39. Vokes, 90.+2 Arfield - 60. Bolasie)
Hull - Stoke 0:2 (26. a 50. Shaqiri)
Leicester - Crystal Palace 3:1 (42. Musa, 63. Okazaki, 80. Fuchs - 85. Cabaye)
Swansea - Watford 0:0
West Ham United - Sunderland 1:0 (90.+5 Reid)
Liverpool - West Bromwich 2:1 (20. Mané, 35. Coutinho - 82. McAuley).

Reklama

Související témata: