Hlavní obsah

Tohle se nedělá, vsugeroval si Mourinho, že ho italský kolega chtěl ještě víc ponížit

Čtyřgólový výprask. Potupa na druhou. A k tomu na Stamford Bridge, kde slavil tolik úspěchů a ještě loni v prosinci tam působil. A přitom se dívat na Conteho, jak gestikuluje a snaží se uvést fanoušky Chelsea do varu. Na trenéra Manchesteru United Mourinha toho bylo příliš. „Tohle se nedělá,“ naklonil se k italskému kolegovi, protože byl přesvědčen, že se ho snažil před bývalými fanoušky zesměšnit a ponížit, jak to jen jde.

Foto: John Sibley, Reuters

Tvé chování je nezdvořilé, vyčetl José Mourinho (vlevo) Antoniovi Kontemu.

Článek
Fotogalerie

Italský kouč se po Mourinhových výtkách tvářil nechápavě. A ani bezprostředně po vysokém vítězství své Chelsea nad Rudými ďábly o nich nechtěl mluvit.

„Soukromý rozhovor by měl zůstat soukromým. A pro mě o soukromý rozhovor šlo," nemínil prozrazovat, proč se k němu portugalský trenér Rudých ďáblů nakláněl a co mu v italštině šeptal.

Mluvil jsem s Contem, ne s tebou

Ani Mourinho nebyl sdílnější. „Mluvil jsem s Contem a ne s tebou. Nejsem ten typ, který přijde a bude se vám svěřovat s tím, s čím se svěřovat nechce. Bylo to mezi mnou a Antoniem, je mi líto," reagoval na tiskové konferenci na dotaz, co se mezi nimi událo a proč při odchodu ze hřiště odmítli někteří lidé z jeho realizačního týmu podat italskému trenérovi ruku.

I Conte mlčel a teprve s odstupem času se rozpovídal. A jen pro italskou televizi Sky Sport Italia prozradil, že Mourinhovi nebylo po chuti, že burcoval fanoušky Blues a snažil se je dostat do varu.

„Tohle se nedělá. Kdyby to bylo za stavu 1:0, pak ok. Ale po čtvrté brance je to pro mě ponižující," vytýkal mu po závěrečném hvizdu portugalský kolega.

Výsměch nebyl motivací

„Co na tom bylo ponižujícího? Zatímco fanoušci hostů neustále zpívali a přes narůstající skóre nepřestali své mužstvo povzbuzovat, ti naši se chovali neustále tiše. A přitom jsme hráli výborně, takže moji hráči si potlesk zasloužili. Sám jsem fotbal hrál, takže vím, jak takový aplaus přímo na trávníku chutná. Proto jsem chtěl diváky dostat do varu," odmítal Conte, že by si snad dělal z Mourinha legraci, natož že by ho mínil při návštěvě na Stamford Bridge zesměšnit.

„Tohle rozhodně nebyla má motivace. Už proto, že mám k Josému velký respekt, neboť je skvělým trenérem, jenž toho s Chelsea vyhrál hodně," opakoval do mikrofonů Sky Sport Italia. „Fotbal je o emocích, jimiž žijeme všichni. Pokud bych se jich měl oprostit, mohu rovnou zůstat doma nebo změnit zaměstnání."

I Mourinho nakonec zařadil zpátečku. „Přijetí na Stamford Bridge dopadlo, jak jsem očekával. Moji přátelé se chovali jako přátelé, ti co přáteli nebyli, se přátelsky chovat nesnažili. A i diváci si počínali normálně," zahlazoval po čtyřgólovém výprasku stopy averze.

Reklama

Související témata: