Hlavní obsah

Legendárního Fergusona nadchl kouč úhlavního rivala. To on oživil jejich nadšení, říká

Liverpool/Praha

Nikdy se netajil tím, že v dobách své dlouholeté vlády na střídačce Manchesteru United pro něj byli právě fotbalisté Liverpoolu tím největším rivalem. Kouč Alex Ferguson vždy toužil v tabulce anglické ligy skončit před týmem z města Beatles, teď však čtyřiasedmdesátiletá legenda Rudých ďáblů přiznává, že aktuální sezóna Premier League může patřit Reds.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Legendární kouč Manchesteru United Alex Ferguson má pro Jürgena Kloppa jen slova uznání.

Článek

A to z jednoho prostého důvodu. Ferguson je totiž velkým obdivovatelem německého trenéra Jürgena Kloppa a právě on po svém ročním působení v klubu má největší zásluhu na liverpoolském rozletu.

„Mám z něj skutečně obavy, protože jednou z věcí, kterou v United nechceme, je, aby byl Liverpool před námi. On je úžasná osobnost," prohlásil už dříve Ferguson, který během svého angažmá v Manchesteru v letech 1986 až 2013 dotáhl United mimo jiné k dvěma triumfům v Lize mistrů či třinácti titulům v domácí nejvyšší soutěži.

Kloppova práce se v Liverpoolu začíná projevovat. Už v minulé sezóně dotáhl mužstvo do finále Evropské ligy i Ligového poháru. V té současné Reds perfektně zvládli úvod Premier League, když porazili Arsenal, Chelsea i mistrovský Leicester, neprohráli s Manchesterem United ani Tottenhamem, takže jsou v tabulce třetí jen o skóre za Citizens a Kanonýry.

Ferguson: Letos se musí s Liverpoolem počítat

„Odvádí opravdu vynikající práci a opět oživil nadšení v Liverpoolu," uvedl Ferguson tento týden pro německý časopis Kicker na adresu Kloppa, proti kterému na lavičce sice nikdy nestál, dobře se s ním ale zná z trenérských seminářů.

„Poslední dvě dekády Liverpool měnil trenéry, aniž by budoval vlastní identitu. Když teď ale během zápasů pozorujete u postranní čáry Kloppa, musíte vidět jeho odhodlání. A zapřísáhnu se, že jeho práce v trénincích je podobná. V tak velkém klubu (jakým je Liverpool), je něco takového absolutně nezbytné," soudí Ferguson.

Fanoušci Liverpoolu věří, že právě Klopp by mohl být tím, kdo na Anfield po dlouhých sedmadvaceti letech vrátí mistrovský titul z Premier League. „Zcela zřejmě lze vycítit, že letos se musí s Liverpoolem počítat," souhlasí Ferguson.

Který tým vyhraje v této sezóně anglickou Premier League?
Manchester City
11,4 %
Arsenal
33,3 %
Liverpool
32 %
Chelsea
8,2 %
Tottenham
3,7 %
Everton
0,8 %
Manchester United
9 %
Leicester
0,8 %
jiný tým
0,8 %
Celkem hlasovalo 6022 čtenářů.

Reklama

Související témata: