Hlavní obsah

Penalty litovat nemusí. Vítězíme na všech frontách, libuje si Čech

Londýn

Manchester City, Arsenal, Liverpool. Svatá trojice se shodným bodovým ziskem vévodí po 10. kole fotbalové Premier League. Londýnští Kanonýři potvrdili vydařené období. Třemi góly v sedmi minutách rozhodli o vítězství 4:1 na hřišti Sunderlandu a za vedoucími Citizens dál zaostávají pouze o skóre. Arsenalu tak nevadila ani penalta po faulu brankáře Petra Čecha, kterou proměnil Jermain Defoe a vyrovnal na 1:1.

Foto: Craig Brough, Reuters

Gólman Arsenalu Petr Čech a jeho spoluhráč Olivier Giroud po výhře na hřišti Sunderlandu.

Článek
Fotogalerie

Kanonýři další drama nepřipustili a na hřišti posledního celku tabulky nakonec zvítězili hladce 4:1. Po dvou gólech dali Alexis Sánchez a Giroud.

„Tým znovu ukázal svou sílu a pokračujeme v sérii pozitivních výsledků na všech frontách," libuje si na svém webu brankář Petr Čech. „Výhra je velmi důležitá. Už v první půli jsme hráli opravdu dobře, dostali jsme se do vedení a zápas kontrolovali."

Nemusí tedy litovat okamžiku, po němž Arsenal jedinkrát inkasoval. Na Čecha se v 64. minutě řítil osamocený Watmor, dal si míč do strany, český gólman ho zasáhl, za faul dostal žlutou a kopala se penalta. Mazák Defoe ji proměnil.

„Nic moc se v tu chvíli dělat nedalo. Beru to tak, že jsem soupeři pomohl penaltou k vyrovnání. Ale jejich vyrovnání nás ještě více nastartovalo. Hráli jsme výborně, dali další tři góly a zaslouženě vyhráli," poukazuje Čech.

Arsenal zatím bez porážky vede také skupiny A v Lize mistrů a v úterý nastoupí na hřišti bulharského Ludogorce Razgrad.

Reklama