Hlavní obsah

Southampton - Chelsea 0:2Blues porazili soupeře Sparty a slaví čtvrtou výhru v řadě

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea vyhráli v 10. kole anglické ligy na hřišti Southamptonu 2:0. Už v šesté minutě dal soupeři Sparty v Evropské lize gól Eden Hazard, v 55. minutě zdvojnásobil vedení Diego Costa. Druhý jmenovaný se osmým gólem v sezóně osamostatnil v tabulce střelců. Blues tak ztrácejí jediný bod na vedoucí trojlístek Manchester City, Arsenal a Liverpool.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Diego Costa z Chelsea dává gól Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Kouč Antonio Conte může být spokojený. I napočtvrté při pozměněném systému 3-4-3 Blues vyhráli, počtvrté o víc než gól a počtvrté bez inkasované branky. Obětí dokonale disciplinovaného týmu se tentokrát stal Southampton, jenž předtím neprohrál pětkrát v řadě a gól dostal jen na hřišti Manchesteru City. Tentokrát však Forster inkasoval po ranách z kopaček Edena Hazarda i Diega Costy.

Chelsea hrála v Southamptonu vyloženě defenzívně, chvílemi držela míč třeba jen 30 procent času. Brzy však šla do vedení, Eden Hazard už v 6. minutě z úhlu přesně našel skulinu mezi nohama Frasera Forstera.

Deset minut po přestávce pak tři body potvrdil Diego Costa a opět se osamostatnil v čele tabulky střelců. Osmý gól sezóny byl zároveň první, který vstřelil zpoza šestnáctky - po přihrávce Hazarda se poměrně snadným naznačením zbavil naivně bránícího Martiny a parádní ranou na zadní tyč rozvlnil síť.

Saints zůstávají devátí, nastoupili v sestavě: Forster - Martina, Fonte, Van Dijk, Bertrand (78. McQueen) - Davis, Romeu, Tadič (79. Höjbjerg), Clasie (61. Boufal) - Austin, Redmond.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Everton - West Ham United 2:0 (50. Lukaku, 76. Barkley),
Southampton - Chelsea 0:2 (6. Hazard, 55. Costa).

Reklama

Související témata: