Hlavní obsah

Přehlížený Touré ustupuje! Omluvil se kouči Guardiolovi za agentovu kritiku

Manchester

Čtyřnásobný nejlepší fotbalista Afriky Yaya Touré se omluvil trenérovi Manchesteru City Pepu Guardiolovi za výroky svého agenta, který španělského kouče v září kritizoval. Guardiola od té doby bývalého kapitána týmu nestaví a čeká na omluvu Dimitriho Seluka. Hráčův manažer se nadále trenérovi omluvit odmítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Manchesteru City Yaya Touré (v modrém dresu)na archivním snímku v souboji s plzeňským kapitánem Pavlem Horváthem v utkání Ligy mistrů.

Článek

Touré si po Guardiolově letním příchodu do klubu zahrál pouze jednou. Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny se příliš nehodí do trenérových taktických záměrů. Jeho přehlížení naštvalo Seluka, který v září prohlásil, že Guardiola Tourého záměrně ponižuje, když ho nenominoval k utkání Ligy mistrů.

Třiatřicetiletý záložník dnes na facebooku zveřejnil omluvu za "dřívější nedorozumění". "Ta prohlášení nepředstavovala moje stanovisko ke klubu či lidem, kteří v něm pracují," uvedl Touré, který přišel do City v roce 2010 z Barcelony, kde působil právě pod Guardiolou. S manchesterským celkem, kterému pomohl ke dvěma titulům a Anglickému poháru, má smlouvu do léta s lukrativním příjmem 200.000 liber (šest milionů korun) týdně.

"Možná se omluvil, ale já nevím proč. Řekl bych, že to Yaya tak nemyslel," reagoval Seluk, který si předloni stěžoval, že klub nemá k jeho klientovi patřičný respekt, protože mu nedal dort k narozeninám.

Guardiola označil fotbalistovu omluvu za dobrou zprávu pro klub. "Ráno jsme spolu mluvili, to je samozřejmě soukromá záležitost. Přečetl jsem si, co napsal, a to je všechno," řekl kouč vedoucího týmu anglické ligy.

Reklama

Související témata: