Hlavní obsah

Jarolím je pedant, ale od Guardioly se musí ještě hodně učit. Ten zakázal hráčům i sex po půlnoci

Manchester/Praha

Zavedl povinné vážení hráčů na každém reprezentačním srazu, rozesílá jim doporučený jídelníček, přišel k národnímu mužstvu i s dalšími novotami. Ale od takového Josepa Guardioly se musí i trenér české reprezentace Karel Jarolím ještě moc a moc učit. Francouzský legionář ve službách Manchesteru City Samir Nasri, kterého poslal tvůrce barcelonského fotbalového zázraku po dvou měsících ve službách Citizens na hostování do Sevilly, prozradil, že Guardiola třeba zakázal svým svěřencům sex po půlnoci. A vůbec nehraje roli, zda je druhý den čeká zápas, nebo zda mají volno.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Josep Guardiola.

Článek

Pedanti jsou oba. Vyhlášení psi na jídelníček, stravování a váhu hráčů rovněž. Nasri se o tom přesvědčil, když se vrátil z dovolené a v kabině Manchesteru City na něho čekal nový kouč. Pep Guardiola...

Dvě kila navíc a pakuješ se

„Měl jsem několik liber navíc a on mi dal hned na srozuměnou, že musím vážit 76 kilo. Ani o deko víc," prozrazoval Nasri pro L'Equipe du Soir, jak to pod Guardiolou chodí. „Máte-li o dvě kila víc, nemůžete už se připravovat s prvním týmem a jste z něho vyřazeni. A já měl navíc čtyři kila."

Devětadvacetiletý Francouz se sice do kádru prvního týmu Citizens vrátil, ale dlouho v něm nevydržel. Z Ostrovů musel odejít na hostování do španělské Sevilly, v jejímž dresu teď září.

„I stravovací návyky jsme pod ním museli změnit. Z kuchyně zmizelo mnoho věcí, které bývaly dříve běžné," připomínal Nasri, že Guardiola změnil i jídelníček.

Tajemství barcelonského mága

Ale kdyby jen to, španělský kouč zakázal hráčům, aby se oddávali sexu po půlnoci. A dokonce vysvětloval novým svěřencům na Etihad Stadium, že to je jeho tajemství, které musel respektovat třeba Messi v Barceloně, nebo Lewandowski v mnichovském Bayernu.

„Opravdu nám řekl, že právě proto z nich dostal to nejlepší. Sexu se můžete věnovat před půlnocí, protože jedině tak máte klidný spánek. A nehraje roli, zda druhý den hrajete nebo máte den či dva volno," rozpovídal se Nasri a přidal, že podle Guardiolovy teorie se i proto Messimu či Lewandowskému vyhýbala zranění.

I když měl Nasri s Guardiolou problémy a ten si ho nakonec v mužstvu neponechal, nenechá francouzský legionář na trenéra Citizens dopustit.

„Náročný člověk. Zpočátku jsem měl pochybnosti, ale pomohl mi k sebereflexi. Uvědomil jsem si, že je to top trenér. Nikdy vás nešikanuje, od prvního tréninku víte, jak a co máte hrát, jak se pohybovat bez míče, co dělat proto, aby vaše výkonnost rostla. A druhý den všechno vidíte na videu. Měl jsem štěstí, že jsem pod ním absolvoval letní přípravu," přiznal Nasri. že i jemu Guardiola pomohl.

Reklama

Související témata: