Hlavní obsah

Kanonýři nehráli dobře. Bod z Old Trafford je proto zlatý, cení si Čech

Nevyhráli a na první příčku ztrácejí dva body. Čelo tabulky Premier League je ovšem velmi vyrovnané a vzhledem k průběhu zápasu nakonec fotbalisté Arsenalu nemusejí litovat, že v ostře sledovaném šlágru 12. kola remizovali na Old Trafford s Manchesterem United 1:1. „Za bod musíme být rádi, protože jsme nehráli moc dobře,“ uvědomuje si brankář Kanonýrů Petr Čech.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea (vlevo) a jeho protějšek Petr čech z Arsenalu po skončení zápasu 12. kola Premier League.

Článek
Fotogalerie

"Jsme nejsmolnější tým v Premier League, byli jsme lepší," láteří José Mourinho. A český gólman Arsenalu se slovy kouče Rudých ďáblů vůbec nepolemizuje.

„S výsledkem musíme být spokojeni. Nepodali jsme dobrý výkon, moc se nám nedařilo," říká Petr Čech na rovinu na svém webu. „Hlavně v útočné fázi jsme nebyli nebezpeční a nevytvořili si šanci. O to víc se cení, že jsme se za nepříznivého stavu nepoložili. Dokázali jsme zvednout hlavu a dát gól."

Důležité byly brankářovy souboje s Matou, jeho bývalým spoluhráčem z Chelsea. V první půli se proti němu skvěle vytáhl, v 69. minutě už Mata otevřel skóre.

„Když dali domácí gól, nalil jim krev do žil a pro nás bylo důležité, že jsme to přestáli bez další újmy. Střídáním jsme hru trochu oživili a díky tomu dokázali vyrovnat," cení si Čech.

Arsenal to dokázal z jediné střely hostí na branku. Minutu před koncem skóroval hlavou střídající Giroud.

Zápasy po pauze jsou složité

„Už několikrát jsem říkal, že zápasy po delší reprezentační pauze jsou složité. Měli jsme hodně hráčů pryč, ale United byli v té samé situaci. Na to se nemůžeme vymlouvat. Náš výkon prostě nebyl optimální, a i když jsme nehráli tak dobře, můžeme být spokojeni, že máme bod a alespoň pokračuje naše série bez porážky," zdůrazňuje Čech.

Bitva o první příčku je velmi vyrovnaná. Arsenal ztrácí dva body na Liverpool s Manchesterem City, ještě o bod víc může po neděli mít Chelsea, která má zápas s Middlesbrough k dobru.

„Bod je lepší než nic. Teď vstupujeme do nabité fáze, kdy se do konce ledna hraje skoro pořád dvakrát týdně a člověk prakticky nemá volno. Zápasy jdou v rychlém sledu a bude záležet, jak se s tím kdo vypořádá," avizuje zkušený český gólman.

Reklama