Hlavní obsah

Krize! Rudí ďáblové zažívají nejhorší vstup do sezóny za poslední čtvrtstoletí, Mourinho trpěl na tribuně

Může se někdo divit jeho frustraci? Čtvrtý domácí zápas v řadě skončil zase remízou, takže fotbalisté Manchesteru United zažívají pod taktovkou Josého Mourinha nejhorší vstup do ligy od sezóny 1990/91. Po nerozhodném výsledku s West Hamem 1:1 mají po třinácti odehraných kolech na kontě 20 bodů, takže jejich manko na vedoucí Chelsea zase narostlo. A dokonce už na jedenáct bodů! Podrážený portugalský kouč skončil ke všemu po necelé půlhodině na tribuně, kam ho vykázal sudí Moss.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kouč Manchesteru United José Mourinho sledoval zápas zase jen z tribuny.

Článek
Fotogalerie

Po hladkém vítězství v Evropské lize nad nizozemským Feyenoordem zamíchal Mourinho sestavou a udělal v ní hned šest změn. Rooneyho navzdory jeho čtvrtečním trefám posadil na lavičku, kam překvapivě přizval vůbec poprvé v této sezóně i německého legionáře Bastiana Schweinsteigera.

West Ham šel ovšem na Old Trafford už po dvou minutách do vedení, Manchester United sice zásluhou Ibrahimovice promptně vyrovnal, ale na víc se už nezmohl. Zase jen remizoval. Počtvrté v řadě. Nic platné mu nebylo, že soupeře jasně přehrál, že poměr střel (17:6) stejně jako procentuální držení míče 68:32 mluvily jasně v jeho prospěch.

Tehdy jim bod odečetli
Před čtvrtstoletím byl Manchester United v tabulce po třinácti odehraných kolech rovněž na šestém místě a měl dokonce na kontě o bod víc než v současnosti. Ovšem jen do chvíle, kdy byly vyneseny tresty za rvačku, jež se 20. října strhla v zápase Rudých ďáblů s Arsenalem, v němž Kanonýři vyhráli na Old Trafford 1:0. Nezůstalo totiž jen u finančních sankcí, došlo i na odpočet bodů. Arsenal přišel o dva, Manchester United o jeden, takže namísto jednadvaceti jich měl na kontě dvacet, jako současný Mourinhův tým.

„Opět jsme udělali víc než dost pro to, abychom vyhráli komfortním způsobem.. Zase jsme hráli dobře, znovu si vytvářeli šance, ale trpíme tím, že je nedokážeme využívat," připomínal Mourinhův portugalský asistent Rui Faria, když hodnotil pro BBC Sport zápas místo svého šéfa.

Ten musel po půlhodině na tribunu. Mimochodem už  podruhé v této sezóně. Mourinhovi se totiž nezamlouvalo, že sudí neodpískal faul na Pogbu a ještě mu ukázal za simulování žlutou. Trenér dal svůj nesouhlas demonstrativně najevo tím, že nakopl lahev s vodou. Sudí Moss se s ním nepáral...

„Josého frustrace pramenila z toho, že rozhodčí ukázal Pogbovi žlutou kartu, i když mělo jít o faul v náš prospěch. Ale sudí to viděl a posoudil jinak. Trenérovi to vysvětlil," glosoval inkriminovaný moment Faria a dál ho nemínil komentovat. Dnes vedení FA oznámilo, že Mourinhovi za incident hrozí trest až na dva zápasy.

„Šéf José dává týmu to nejlepší, co v něm je a my se proto snažili o vítězství až do samého konce, i když nebyl na lavičce. Zase nás ale provázela smůla. Nemůže však trvat věčně, všichni proto věříme, že se výsledky dostaví," doufal po remíze s West Hamem i Mourinhův asistent, že na Old Trafford bude zase líp.

Reklama

Související témata: