Hlavní obsah

Bony se do Manchesteru City nevrátí, někdejší sparťanský útočník v zimě nejspíše odejde do Číny

Manchester/Praha

Pro kouče Manchesteru City Pepa Guardiolu se stal Wilfried Bony nepotřebným útočníkem, takže ho nejprve poslal na hostování do Stoke City a teď ho nejspíš prodá do Číny. Když přitom loni v lednu někdejší sparťanský fotbalista na Etihad Stadium přicházel, Citizens si od něho hodně slibovali a neváhali za něj zaplatit Swansea 28 miliónů liber.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Wilfried Bony.

Článek

V Manchesteru City Bony nenaplnil očekávání, které ho provázelo. Proto po příchodu Guardioly odešel na hostování do Stoke City. Finančně si podle ostrovního Telegraphu nepohoršil, neboť týdně pobírá 125 tisíc liber, góly však ani v červenobílém dresu Stoke nedává. V devíti ligových zápasech se trefil jen dvakrát, a to ještě v utkání proti Swansea.

Trenér Stoke Mark Hughes však věří v jeho střelecké probuzení a rád by si ho v mužstvu ponechal. Problémem je však Bonyho smlouva... Když ho totiž vedení Manchesteru City uvolňovalo na hostování, zaneslo do smlouvy klauzuli, že v případě zájmu některého z klubů čínské Superligy bude do Číny uvolněn. A protože v Číně je na nákup fotbalistů peněz dost a dost, o čemž poslední přestupy svědčily, první zájemci už se ozvali.

V zimním přestupním termínu, který začíná v lednu, tak Bony nejspíš odejde do Číny a ve Stoke City budou shánět náhradu. Trenér Hughes má údajně vyhlédnutého Saida Berahina z West Bromwich Albion, útočníka narozeného v Burundi, ale majícího na kontě už starty za anglickou jednadvacítku a také z reprezentační áčko Albionu.

Reklama

Související témata: