Hlavní obsah

Arsenal - Southampton 0:2Na Spartu Southampton nestačil, slavný Arsenal ale z Ligového poháru vyřadil

Londýn
Aktualizováno

Na pražskou Spartu v Evropské lize anglický Southampton nestačil, ale ve čtvrtfinále Ligového poháru si Svatí vyšlápli na Arsenal. Kanonýry porazili na jejich Emirates Stadium 2:0 a postoupili do semifinále. Ve druhém zápase zdolal Manchester United West Ham 4:1.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Fotbalisté Southamptonu se radují z branky na Emirates Stadium proti Arsenalu.

Článek

Je pravda, že za Gunners nenastoupily největší hvězdy, v bráně chyběl i český gólman Petr Čech. Náhradníci, kterým dal trenér Arséne Wenger možnost sehrát soutěžní utkání, ale zklamali. V ofenzivě byli bezzubí a obrana také několik okének Svatým nechala.

Southampton naopak připomínal právě Spartu z nedávného vzájemného zápasu. Soustředil se na vynikající obranu a podnikal nebezpečné rychlé kontry. Jeden z nich využil už ve 13. minutě Claise, k němuž Čechův náhradník Martinez odrazil míč po předchozí střele. Nizozemec volejem k tyči otevřel skóre.

Ještě do konce prvního poločasu vedli hosté o dva góly. A i tentokrát se akce zrodila na levé straně, kde si skvěle počínal Boufal. Ten zpětnou přihrávkou vyzval ke střele Bertranda, který přízemní ranou náskok Saints navýšil.

Kanonýrům se ve zbytku zápasu obranu Southamptonu nepodařilo překonat, a tak se s Ligovým pohárem loučí.

To další favorit Manchester United, který nemohl kvůli trestu z lavičky vést trenér José Mourinho, nezaváhal. Rudí ďáblové zdolali West Ham 4:1. Dva góly vstřelili Ibrahimovic a Martíal.

Už dříve si účast v semifinále zajistily Liverpool a Hull.

Anglický Ligový pohár, čtvrtfinále:
Arsenal - Southampton 0:2 (13. Clasie, 38. Bertrand)
Manchester Utd. - West Ham 4:1 (2. a 90.+3 Ibrahimovic, 48. a 62. Martíal - 35. Fletcher)

Reklama

Související témata: