Hlavní obsah

Wengerovi ani tepláky nepomohly, Arsenal po 19 zápasech bez porážky padl a v Ligovém poháru skončil

Londýn

I své zvyklosti kouč Arsenalu porušil, jen aby v Ligovém poháru konečně uspěl. Žádný oblek, jako obvykle, ale tepláky pod dlouhý kabát na sebe navlékl, jen aby zlomil prokletí, které ho v této soutěži po dvě desetiletí provází. Za dvacet let, co na lavičce Gunners působí, totiž Ligový pohár nikdy nevyhrál. A nevyhraje ho ani letos, protože ve čtvrtfinále jeho tým prohrál se Southamptonem a v soutěži končí. Však také šedesát tisíc diváků na Emirates stadium své hráče vypískalo.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Fotbalisté Southamptonu se radují z branky na Emirates Stadium proti Arsenalu.

Článek

Série devatenácti soutěžních zápasů, v nichž Arsenal nenašel přemožitele, ve středeční noci skončila. Posledním týmem, který měl nad Gunners navrch, byl Liverpool hned v 1. kole Premier League 14. srpna. Od té doby Wengerovi svěřenci táhli úspěšně ligou, Ligovým pohárem a pochopitelně i Ligou mistrů, aniž našli přemožitele.

Až „Svatí" nad nimi měli navrch. Minulý čtvrtek nestačili v Evropské lize na pražské Letné na Spartu, tentokrát porazili Arsenal v jeho chrámu na Emirates stadium. Pravdou je, že oba trenéři důkladně zamíchali sestavami.

Wenger v porovnání s posledním utkáním Premier League proti Bournemouthu postavil deset nových hráčů včetně argentinského gólmana Martíneze, jeho někdejší svěřenec a nyní kouč Southamptonu Claude Puel ve srovnání s utkáním proti Spartě čtyři.

„Lituji, že jsme prohráli, ale nijak si nevyčítám změny ve složení mužstva, které jsem udělal. Vždyť jsem postavil hráče, kteří jsou na hraně mezi základní sestavou a lavičkou," odmítal Arséne Wenger, že by soupeře podcenil a pískot publika tudíž patřil i jemu.

„Byl to prostě jeden ze zápasů, kdy můžete hrát třeba dvě hodiny a gól stejně nedáte." povzdechl si nad střeleckým zmarem svých svěřenců. „Chyběl nám potřebný důraz i úsilí, hlavně do přestávky jsme příliš chybovali a za soupeřem ve spoustě věcí zaostávali," povzdechl si Wenger poté, co pogratuloval kolegovi Puelovi k postupu.

„Hned po zápase mi popřál, abychom postoupili až do finále a tuto trofej vyhráli," svěřoval se trenér Southamptonu, pro který je účast v semifinále historickým úspěchem. Vždyť do něho postoupil poprvé po třiceti letech. Bude to v něm však mít hodně těžké, neboť se střetne s rozjetým Liverpoolem, i když jistou výhodu by mohlo pro Svaté představovat, že semifinále už se hraje na dva zápasy.

Reklama