Hlavní obsah

Pozor, padá! Čechův spoluhráč Walcott trumfl Messiho a má světový rekord

Londýn

Tři body momentálně Kanonýři s Petrem Čechem v brance ztrácejí v Premier League na vedoucí Chelsea. Fotbalisty Arsenalu může v útoku na vytoužený titul posílit vědomí, že ve svém středu mají světového rekordmana. Disciplína je trochu zvláštní, Theo Walcott se každopádně zapsal do Guinnessovy knihy rekordů a překonal i hvězdného Lionela Messiho.

Rekord ve zpracování míče padajícího z výšky

 
Článek

Pozor, padá! Tak by se nejspíš dala pojmenovat disciplína, v níž ofenzivní univerzál Arsenalu vyniká. Server goal.com přinesl informaci, že Theo Walcott vytvořil rekord ve zpracování míče a v jeho následném „zkrocení" poté, co byl hozen z obrovské výšky.

Anglický reprezentant se soutěže zúčastnil během tréninku Kanonýrů spolu se spoluhráči Laurentem Koscielnym, Francisem Coquelinem a Nachem Monrealem. Zatímco ostatním se příliš nedařilo, rodák ze Stanmore vytvořil nový světový rekord, když dokázal zpracovat míč padající z výšky 34 metrů!

Walcott tak pokořil dosavadní rekord 32 metrů, který držel fotbalový freestyler John Farnworth. Z fotbalistů držel dosud rekord barcelonský Lionel Messi, který v show jedné z japonských televizí dokázal zkrotit míč padající z výšky 18 metrů.

Walcottův rekord si můžete prohlédnout na přiloženém videu.

Reklama

Související témata: