Hlavní obsah

Kriminální faul Agüera, rvačka a dvě červené, to byl nechutný závěr šlágru v Manchesteru

Manchester/Praha

Doslova kriminální zákrok Agüera na brazilského obránce Davida Luize, za který byla červená karta ještě milosrdná. Fernandinho rdousící Fábregase a nemínící stisk uvolnit, i když se ho snažili odtrhnout jak gólman Courtois, tak i Cahill. Sudí Taylor sahající v sedmé minutě nastavení během pár vteřin znovu po červené! „Velmi obtížně se tahle situace vysvětluje. Jsem ale rád, že moji hráči zachovali klid,“ reagoval kouč Chelsea Antonio Conte na rvačku, která se strhla v nastaveném času šlágru Premier League mezi Manchesterem City a jeho Blues.

Foto: Phil Noble, Reuters

Sergio Agüero z Manchesteru City dostal v závěru utkání s Chelsea červenou kartu od sudího Anthonyho Taylora.

Článek
Fotogalerie

Domácí fotbalisté se nedokázali srovnat s představou, že by slibně rozehraný zápas měli prohrát. A dvoubrankovým rozdílem k tomu. Ještě po hodině hry vedli, jenže pak Diego Costa, střídající Willian a nakonec v 90. minutě Hazard zařídili obrat, takže Chelsea mířila na Etihad stadium za výhrou.

Guardiola Agüera neodsoudil

Na Agüera toho bylo moc, takže skosil Davida Luize a vysloužil si po právu druhou červenou v této sezóně. Fernandinho se ve vzniklé hromadné rvačce pustil do Fábregase a regulérně ho škrtil.

I pro něho bylo nepředstavitelné., že Citizens poprvé pod Guardiolou prohrají na domácím hřišti.

„Omlouvám se za to, co se stalo, ani mně se to nelíbilo. Škoda, že zápas skončil takto," glosoval nechutný závěr střetnutí španělský kouč ve službách Manchesteru City Pep Guardiola.

Agüera však za jeho bezohledný faul odmítl kritizovat. „Oba hráči šli so souboje naplno a se vší silou. To je vše," prohlásil pouze k inkriminované situaci.

„Doufám, že David Luiz není vážně zraněný," pronesl naopak Conte a chválil své hráče, že udrželi nervy na uzdě.

„Stále jim připomínám, že se musí soustředit jen na hru a vždy a za každé situace musí zachovat klid. Zvláště, když rozhodčí pískne. Není samozřejmě snadné zachovat klid v tak velkých zápasech, jako byl ten náš s Manchesterem City, my to ale dokázali."

Tři šance a tři góly, to je kumšt

„Věřím si stále víc a víc, neboť osm vítězných zápasů v řadě nás k této důvěře opravňuje. Jakmile jsme vyrovnali, byli jsme přesvědčeni, že zápas zvládneme a vyhrajeme. Počínáme si velice takticky a každý v tomto mužstvu přesně ví, co má dělat a jak si má počínat," prozrazoval do kamer Sky Sports příčiny úspěšného tažení Chelsea Diego Costa.

„I my jsme hráli velice dobře, ale nepřidali jsme druhou branku, i když jsme k tomu spoustu příležitostí měli. Zvláště De Bruyne byl ke vstřelení gólu hodně blízko, ale jen v jeho neproměněné šanci důvod naší prohry netkví. Měli jsme míč, měli jsme střelecké příležitostí, ale nebyli dost důrazní v šestnáctce a produktivní v koncovce," glosoval partii Pep Guardiola.

„To Chelsea měla tři šance a dala tři góly, což je obrovský kumšt. Prostě je to silné mužstvo," smiřoval se s první porážkou na Etihad Stadium Guardiola.

Reklama