Hlavní obsah

Přestali jsme hrát fotbal, proto se dostavil kolaps, vysvětloval Klopp selhání Liverpoolu

Liverpool/Praha

Nepochopitelné, jak Liverpool zkolaboval a v konfrontaci s domácím Bournemouthem ztratil vyhraný zápas. V poločase vedl 2:0, ještě čtvrthodiny před koncem měl za stavu 3:1 dva góly navrch, závěr utkání 14. kola Premier League ale absolutně nezvládl. „Pochopitelné to ale je, protože jsme přestali hrát fotbal,“ měl jasné vysvětlení německý trenér ve službách Reds Jürgen Klopp.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp a Jordan Henderson po prohře s Bournemouthem.

Článek

Pro Liverpool nepříjemná bodová ztráta. A hlavně zbytečná, protože vedl a zápas režíroval k obrazu svému.

„Jenže pak jsme přestali hrát fotbal, otevřeli obranu a přišel kolaps," vysvětloval Jürgen Klopp do kamer Sky Sports závěrečné selhání svého mužstva.

Domácí Frase a Cook během pouhých dvou minut skóre srovnali, ve třetí minutě nastavení pak Aké obrat dokonal.

„Alespoň si moji hráči znovu připomenou, že ani za stavu 2:0 či 3:1 není utkání rozhodnuté, což si zřejmě mysleli. Nechali Bournemouth hrát, odevzdávali mu míče, čehož domácí využili. Úžasně bojovali a vyhráli zaslouženě," uznal Klopp, jehož tým prohrál po sérii patnácti soutěžních zápasů v řadě, v nichž nenašel přemožitele.

„Stane se. Ztratili jsme tři body, nic víc. Necítíme se právě dobře, ale na druhé straně i takové věci nám mohou pomoci. Neexistuje cesta, která by byla bez děr a kamení," snažil se liverpoolský kouč rozehnat chmury vyvolané tím, že se jeho tým propadl na třetí příčku, přičemž na vedoucí Chelsea ztrácí čtyři body.

„Je teprve prosinec a v něm nemůžeme být mistry. Máme docela dobrý základ, ale bude třeba víc zužitkovat kvality, které v sobě mužstvo má," připomínal Klopp, že je ještě moc a moc brzy diskutovat o tom, kdo vystřídá Leicester na trůnu a zda snad zbytečná ztráta jeho týmu s Bournemouthem nemůže mít fatální důsledky.

Reklama

Související témata: